Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:1...23456...80

 • 2018-02-26

  Sök utbytesstudier nu – först till kvarn!

  Vi har många lediga utbytesplatser kvar inför höstterminen 2018, vårterminen 2019 eller läsåret 18/19. Skaffa nya minnen, erfarenheter och vänner genom att läsa en period utomlands.

 • 2018-02-13

  SöderS Andrahandsbokhandel - av studenter, för studenter

  I kårens lokaler hittar du SöderS Andrahandsbokhandel - en bokhandel där du som student både kan sälja din gamla och hitta ny kurslitteratur till ett bra pris.

 • 2018-02-09

  Nytt kursrum hjälper dig att lyckas med dina studier!

  Nu finns kursrummet ”Lyckas med dina studier!” tillgängligt på Studiewebben för alla studenter på högskolan. Här får du svar på många av de frågor som kan uppstå när du börjar studera på högskolan.

 • 2018-02-08

  Ny forskarpodd - Ungas engagemang med Maria Zackariasson

  Nu har januari månads forskarpodd släppts. I detta avsnitt intervjuas Maria Zackariasson som är professor i etnologi och forskningsledare på lärarutbildningen. Hon pratar om ungas samhällsengagemang och även om begreppet självständighet i högskolestudier.

 • 2018-02-08

  Våga Fråga: om psykisk ohälsa

  Tisdag den 20 februari kommer Ing-Marie Wieselgren, läkare och specialist i psykiatri, och Siri Strand och Emma Westas Rödin från Pillerpodden till Södertörns högskola för att tala om psykisk ohälsa.

 • 2018-02-06

  Samhällsengagerad entreprenör blir årets alumn 2017

  Ett starkt samhällsengagemang, särskilt för utbildning och skolan. Ett målmedvetet arbete med syfte att ge alla elever lika möjligheter i skolan. Engagemang för demokrati och samhällsbyggnad med utbildning i fokus. Det sammantaget leder till att Mattias Svensson är Årets alumn 2017.

 • 2018-01-31

  ”Södertörn hyllar” – en eftermiddag med kunskap, mingel och möten

  Vad forskar egentligen Södertörns högskolas forskare om? Och hur kan arbetslivet se ut efter studier vid Södertörns högskola? Möt några av högskolans forskare och lärare, Årets Alumn samt högskolans senaste hedersdoktor under eftermiddagen Södertörn hyllar.

 • 2018-01-30

  Hur har människan påverkat och påverkats av Östersjön?

  SEASIDE är miljöhistoriskt samarbetsprojekt mellan Södertörns högskola och Västerviks museum. Projektet syftar till att studera den betydelse mänsklig påverkan kan ha haft på till exempel övergödning och syrefria bottnar i Östersjön. Igår samlades projektets medlemmar på Västerviks museum för en kick off.

 • 2018-01-29

  Glöm inte att söka utbytesstudier senast den 31 januari!

  Det är dags att söka utbytesstudier! Skaffa nya minnen, erfarenheter och vänner genom att läsa en period utomlands.

 • 2018-01-24

  Södertörns högskola blir del av nordiskt forskningshub

  Re-imagining Norden in an Evolving World (ReNEW) är ett strategiskt samarbete under de kommande sex åren med några av de främsta lärosätena inom den nordiska universitetsvärlden och med generös finansiering av Nordforsk. Södertörns högskola blir enda svenska lärosäte som kommer att delta i detta nätverk inom Nordenforskning.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:1...23456...80