Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:1...34567...80

 • 2018-01-18

  Ansök som doktorand på Södertörns högskola!

  Södertörns högskola utlyser just nu sjutton doktorandtjänster för 2018. Sista ansökningsdag är den 15 februari.

 • 2018-01-11

  Högskolan välkomnar myndigheten Delegationen mot segregation

  Ny termin - ny granne! Den nya myndigheten Delegationen mot segregation, Delmos, har samlokaliserats med högskolan. Delmos uppgift är att bidra till att lyfta socialt utsatta områden och bryta segregation.

 • 2018-01-10

  Teater som ett kitt mellan utbildningar

  Under hösten 2017 har Polisutbildningen och programmet Socialt arbete med storstadsprofil (numera Socionomprogrammet med storstadsprofil) haft ett samarbete som utgår från en teaterföreställning. Studenterna har tillsammans sett pjäsen Klipp Han på Dramaten som är producerad i samarbete med Fryshuset.

 • 2018-01-09

  Disputationer som skedde i december

  Under december månad disputerade fem av Södertörns högskolas doktorander: Josefine Larsson i miljövetenskap, Roman Horbyk i media- och kommunikationsvetenskap, Karin Jonsson i historia, Julia Velkova i media- och kommunikationsvetenskap och Natasja Börjeson i miljövetenskap.

 • 2017-12-22

  Bok om bortglömt bär prisas

  Paulina Rytkönen är medförfattare till boken ”Åkerbär – Europas godaste bär” som nyligen prisats av Måltidsakademin.

 • 2017-12-21

  Historisk avslutning för romska modersmålslärare

  Modersmålslärare i romani chib har precis slutfört en kompetensutvecklande utbildning för obehöriga romska modersmålslärare. Utbildningen på 37,5 högskolepoäng har haft deltagare från hela landet. Avslutningen inleddes högaktningsfull med den internationella romska sången ”Gelem, gelem” som på svenska betyder ”Jag vandrade och vandrade”.

 • 2017-12-21

  UKÄ ger konstvetenskap vid Södertörns högskola det samlade omdömet hög kvalitet

  Universitetskanslerämbetet (UKÄ) har genomfört en nationell utvärdering av utbildningar som leder till licentiat- och doktorsexamen på forskarnivå inom konstvetenskap. Södertörns högskola får i utvärderingen det samlade omdömet hög kvalitet.

 • 2017-12-11

  Final i tävlingen Tänk om!

  Fredagen den 8 december avgjordes 48-timmarstävlingen Tänk om! för journalistik och medieteknikstudenter på Södertörns högskola. Syftet med tävlingen är främja samarbete över ämnesgränser och yrkesområden för att locka fram kreativa och innovativa idéer med utgångspunkt från tävlingens tema, vilket i år var fake news.

 • 2017-12-08

  Antagningsbesked till vårterminen

  Nu har det första antagningsbeskedet inför vårterminen publicerats på antagning.se. Har du kommit in på Södertörns högskola? Grattis! Glöm inte att svara senast den 19 december!

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:1...34567...80