Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:1...34567...84

 • 2018-09-06

  Fler polisstudenter i uniform på plats – välkomna!

  Snart invigs polisutbildningens nya lokaler; husen Logos och Praxis, vid Alfred Nobels Allé. Från denna termin kan våra polisstudenter därför genomföra fler praktiska övningar här på Södertörns högskola.

 • 2018-09-04

  Ny forskarpodd - Rymdpolitik med Johan Eriksson

  Hur fungerar det med äganderätt i rymden? Vem får vilken del om vi människor lyckas bosätta oss på mars? Vad händer om privata företag vill gruvbryta i rymden och hämta hem naturresurser? Statsvetaren Johan Eriksson är med i september månads forskarpodd och pratar om rymdpolitik.

 • 2018-09-03

  Välkommen till en ny termin vid Södertörns högskola!

  Efter en varm, lång och härlig sommar så drar nu höstens alla utbildningar igång. Vi har ett fullspäckat terminsstartsprogram för att du ska få en så bra start på studierna som möjligt.

 • 2018-08-30

  Missade du att söka till höstterminen? Gör en sen anmälan!

  Om du inte har anmält dig i tid har du fortfarande möjlighet att göra en sen anmälan till många av våra program och kurser som startar höstterminen 2018.

 • 2018-08-16

  Ny student? Här är en instruktionsfilm som hjälper dig på vägen

  Ska du studera hos oss i höst? Vad roligt! Vi har tagit fram en instruktions film för hur du skaffar SH-konto, webbregistrerar dig och loggar in på Studiewebben.

 • 2018-08-07

  Efter värmeproblem och nedstängning av IT-system

  Det har varit några varma dagar i Sverige denna sommar och det har fått sina konsekvenser. I förra veckan var Södertörns högskola tvungna att stänga ner IT-system eftersom fjärrkylan var tvungen att omdirigeras till Karolinska universitetssjukhuset Huddinge.

 • 2018-06-28

  Ny forskarpodd om den feministiska språkfinurligheten

  I denna månads forskarpodd diskuterar språkvetaren Karin Milles med Lisa Nilsson om teleskopord, exempelvis manolog och tupprepning, som idag används flitigt av feminister. Finurliga ordlekar som skapar debatt i ett ojämställt samhälle. Och när dök hen egentligen upp för första gången i svenska språket?

 • 2018-06-26

  Nu är Ladok öppet igen - med nytt utseende!

  Ladok på webb har uppdaterats till Student-Ladok där du kan sköta din egen studieadministration. Du når Student-Ladok från Studiewebbens startsida.

 • 2018-06-25

  Sveriges forskningsbibliotek tar ställning för öppen tillgång

  Svenska universitet och högskolor har sagt upp tidskriftsavtalet med Elsevier.

 • 2018-06-19

  Bli mentor - ett meningsfullt extrajobb!

  Har du pluggat några terminer och känner att du är bra på att lägga upp och strukturera dina studier? Vill du vara ett stöd i en annan students studieprocess, få relevant arbetslivserfarenhet och samtidigt få en inkomst?

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:1...34567...84