Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:1...34567...77

 • 2017-10-23

  Meditation i Biblioteket – ny lokal!

  Tisdagar 13.30, inbjuder Universitetskyrkan till meditation i Infoverkstaden: UB517, på Södertörns högskolebibliotek.

 • 2017-10-23

  Om filterbubbla som skällsord, om tillit och att lösa konflikter

  En fascination för samtalets inneboende kraft, för människors förmåga att förstå varandra och för diskussioner förde Eskil Myrenberg till Södertörns högskola och till retorikkonsultprogrammet. Vi träffas för att prata om Eskils kandidatuppsats om filterbubblor.

 • 2017-10-20

  Ny bok om jämställdhetspolitik och dess spridning

  I dagarna har hashtaggen #metoo exploderat på sociala medier. Hashtaggen skapades för att öka medvetenheten kring sexuella trakasserier och övergrepp där många efterlyser politiska åtgärder. Nyligen släpptes boken ”Gender Equality on a Grand Tour” som behandlar just jämställdhetspolitik och dess spridning.

 • 2017-10-20

  Varmt välkomna till den nationella lika villkorskonferensen 2017!

  Nationella lika villkorskonferensen är en årlig konferens som hålls på olika lärosäten varje år. I år är det vi på Södertörns högskola som arrangerar och bjuder in till konferensen. Vi välkomnar våra kollegor från hela landet till vårt campus i Flemingsberg till en interaktiv och fullspäckad konferens!

 • 2017-10-19

  Mest sökta utbildningarna inför våren 2018

  12.345 personer har sökt till Södertörns högskola inför vårterminen. Dessa program och kurser lockade flest sökande.

 • 2017-10-18

  Inspirerande besök av Prins Daniels Fellowship

  När en kunglig höghet och tre högt uppsatta företagsledare kliver upp på scenen i aulan kanske en skulle tro att stämningen blir både stel och uppstyltad. Men tvärtom; det var applåder, spontana hejarop och skratt och många frågor från studenterna.

 • 2017-10-16

  Ska du skriva högskoleprovet på Södertörns högskola?

  Lördagen den 21 oktober skrivs höstens högskoleprov över hela landet. Ska du skriva det på Södertörns högskola?

 • 2017-10-13

  Disputationer som skedde i september

  Under september disputerade tre av Södertörns högskolas doktorander: Anh Mai Thi Van i nationalekonomi, Gustav Strandberg i filosofi och Maarja Saar i sociologi.

 • 2017-10-10

  Ny inriktning på retorikkonsultprogrammet

  Från och med vårterminen 2018 kan du läsa programmet ”Retorikkonsultprogrammet, inriktning mot politisk kommunikation och hållbar utveckling” på Södertörns högskola.

 • 2017-10-09

  Erbjudande från Dramaten till dig som är student på Södertörns högskola!

  Se Ensam av av Alfhild Agrell i regi av Jenny Andreasson för studentpriset 75kr. Jenny Andreasson har återkommande arbetat med bortglömda kvinnliga dramatiker. På Dramaten har hon tidigare bland annat satt upp Slott i Sverige av Françoise Sagan, Chéri av Colette och De oskyldiga av Lillian Hellman.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:1...34567...77