Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...8

 • 2018-10-08

  Ny forskarpodd: Europa-forskning med Johan Fornäs

  Visste du att Europa har en egen dag? Och en hymn? Johan Fornäs, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, berättar om sin forskning kring Europa och de symboler som ska förena oss.

 • 2018-09-26

  Södertörns högskola på Bokmässan i Göteborg

  Den 27-30 september är det äntligen dags för Bokmässan i Göteborg igen, och Södertörns högskola har flera forskare på plats.

 • 2018-01-09

  Disputationer som skedde i december

  Under december månad disputerade fem av Södertörns högskolas doktorander: Josefine Larsson i miljövetenskap, Roman Horbyk i media- och kommunikationsvetenskap, Karin Jonsson i historia, Julia Velkova i media- och kommunikationsvetenskap och Natasja Börjeson i miljövetenskap.

 • 2017-06-01

  How Ukraine's EuroMaidan Protests Sparked a Revolution in Modern Media

  Per Ståhlberg och Göran Bolin från Medie- och kommunikationsvetenskapen blev intervjuade i Ukrainsk TV häromveckan. De blev intervjuade kring sitt forskningsprojekt om Nation Branding. Väldigt intressant!

 • 2017-06-01

  Per Ståhlberg, Swedish researcher of media and national branding

  Ett av de forskningsprojekt som just nu bedrivs på MKV, Södertörn, handlar om informationskriget mellan Ryssland och Ukraina. Den Ukrainska nyhetsbyrån Ukrinform har uppmärksammat denna forskning och publicerat en längre intervju med Per Ståhlberg som leder projektet.

 • 2017-04-27

  Victoria Kawesa – med stort engagemang för demokrati

  Victoria Kawesa som undervisar på Södertörns högskola är nyvald partiledare för Feministiskt Initiativ. Här berättar Victoria om sitt engagemang och varför hon väljer att stå i rampljuset trots hat och hot.

 • 2017-04-24

  Forskningsprojekt avslutas med boksläpp: Europe Faces Europe: Narratives from Its Eastern Half

  Forskningsprojektet ”Narratives of Europe” avslutas nu med en högaktuell bok, Europe Faces Europe: Narratives from Its Eastern Half, som i nu ges ut av det brittiska förlaget Intellect Press. Projektet startade 2012 med stöd av Östersjöstiftelsen och syftet med projektet var att undersöka hur Europa identifieras i berättelser från sin östra del.

 • 2017-04-20

  Diskussionsfika med lärarstudenter på besök

  Den 2 maj får Södertörns högskola besök av lärarstudenter från vårt partneruniversitet i Nederländerna, Windesheim University. Allra högst på dessa studenters önskelista står att få träffa er som studerar till lärare vid Södertörns högskola.

 • 2017-03-20

  Disputation: Det inkompatibla museet

  I "The Exhibitionary Complex: Exhibition, Apparatus, and Media from Kulturhuset to the Centre Pompidou, 1963–1977" studerar Kim West, kritiker, översättare och forskare i estetik vid Södertörns Högskola, konfrontationen mellan det moderna konstmuseet och informationsteknologiernas utveckling under 1960- och 1970-talen.

 • 2016-08-22

  Europeiskt möte i Riga om medie- och informationskunnighet, MIK

  I slutet av juni hölls det andra Europeiska mötet kring Medie- och informationskunnighet (MIK); Second European Media and Information Literacy, i Riga, Lettland. En av deltagarna var Michael Forsman, docent i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) vid Södertörns högskola och profilansvarig för Medie- och informationskunnighet (MIK) inom lärarutbildningen.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...8