Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...8

 • 2017-06-01

  How Ukraine's EuroMaidan Protests Sparked a Revolution in Modern Media

  Per Ståhlberg och Göran Bolin från Medie- och kommunikationsvetenskapen blev intervjuade i Ukrainsk TV häromveckan. De blev intervjuade kring sitt forskningsprojekt om Nation Branding. Väldigt intressant!

 • 2017-06-01

  Per Ståhlberg, Swedish researcher of media and national branding

  Ett av de forskningsprojekt som just nu bedrivs på MKV, Södertörn, handlar om informationskriget mellan Ryssland och Ukraina. Den Ukrainska nyhetsbyrån Ukrinform har uppmärksammat denna forskning och publicerat en längre intervju med Per Ståhlberg som leder projektet.

 • 2017-04-27

  Victoria Kawesa – med stort engagemang för demokrati

  Victoria Kawesa som undervisar på Södertörns högskola är nyvald partiledare för Feministiskt Initiativ. Här berättar Victoria om sitt engagemang och varför hon väljer att stå i rampljuset trots hat och hot.

 • 2017-04-24

  Forskningsprojekt avslutas med boksläpp: Europe Faces Europe: Narratives from Its Eastern Half

  Forskningsprojektet ”Narratives of Europe” avslutas nu med en högaktuell bok, Europe Faces Europe: Narratives from Its Eastern Half, som i nu ges ut av det brittiska förlaget Intellect Press. Projektet startade 2012 med stöd av Östersjöstiftelsen och syftet med projektet var att undersöka hur Europa identifieras i berättelser från sin östra del.

 • 2017-04-20

  Diskussionsfika med lärarstudenter på besök

  Den 2 maj får Södertörns högskola besök av lärarstudenter från vårt partneruniversitet i Nederländerna, Windesheim University. Allra högst på dessa studenters önskelista står att få träffa er som studerar till lärare vid Södertörns högskola.

 • 2017-03-20

  Disputation: Det inkompatibla museet

  I "The Exhibitionary Complex: Exhibition, Apparatus, and Media from Kulturhuset to the Centre Pompidou, 1963–1977" studerar Kim West, kritiker, översättare och forskare i estetik vid Södertörns Högskola, konfrontationen mellan det moderna konstmuseet och informationsteknologiernas utveckling under 1960- och 1970-talen.

 • 2016-08-22

  Europeiskt möte i Riga om medie- och informationskunnighet, MIK

  I slutet av juni hölls det andra Europeiska mötet kring Medie- och informationskunnighet (MIK); Second European Media and Information Literacy, i Riga, Lettland. En av deltagarna var Michael Forsman, docent i medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) vid Södertörns högskola och profilansvarig för Medie- och informationskunnighet (MIK) inom lärarutbildningen.

 • 2016-08-19

  HUMAN RIGHTS & PHILOSOPHY

  On the philosophical origins and implications of the universal declaration of human rights.

 • 2016-04-27

  Ny forskning i svenska och didaktik: Det går att arbeta flerspråkigt på lågstadiet

  Det går att arbeta flerspråkigt på lågstadiet, men det är ofta en enspråkig norm som råder trots att klasserna är flerspråkiga.
  Det visar en ny doktorsavhandling av Sari Vuorenpää på Södertörns högskola och Örebro universitet. Hon disputerar i svenska och didaktik den 29 april.

 • 2016-04-08

  Södertörns högskolas romska brobyggare ökar romers intresse för högskoleutbildning

  Nyligen publicerade Skolverket sin slutrapportering till Länsstyrelsen om den första romska brobyggarutbildningen med inriktning mot skolan, som anordnades av Södertörns högskola 2012-2015. I rapporten framkommer att utbildningen bidrar till ett ökat intresse för högskoleutbildningar bland romer som ”en effekt av de positiva signaler som de brobyggare som deltagit i utbildningen sänt ut i sina nätverk. Skolverket menar att brobyggarutbildningen som anordnades på Södertörns högskola utgör en viktig del av regeringens strategi för romsk inkludering. Att utbildningen bidragit till att förbättra romers tillträde till skolan och på så sätt förbättra romers livsvillkor på lång sikt.”

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...8