Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:1234

 • 2018-09-26

  Södertörns högskola på Bokmässan i Göteborg

  Den 27-30 september är det äntligen dags för Bokmässan i Göteborg igen, och Södertörns högskola har flera forskare på plats.

 • 2018-09-18

  Prisbelönt forskare leder spelprogrammet mot nya höjder

  Forskning och utbildning går hand i hand på spelprogrammet på Södertörns högskola. Och i taktpinnen håller Petri Lankoski.

 • 2018-04-05

  "Det finns miljoner möjligheter"

  Södertörns högskola lockar flest andel kvinnliga sökande i landet till medieteknikprogram, visar en genomgång av antalet förstahandssökande till lärosäten runt om i Sverige.

 • 2018-03-07

  Fake news och GDPR behandlas på nordisk konferens om journalistik

  2018 kommer NODA – Nordic Data Journalism Conference – tillbaka till Södertörns högskola och Sverige, där den startades för fem år sedan. På konferensen samlas journalister från hela Norden för att prata kring och utbilda sig inom datajournalistik.

 • 2018-01-09

  Disputationer som skedde i december

  Under december månad disputerade fem av Södertörns högskolas doktorander: Josefine Larsson i miljövetenskap, Roman Horbyk i media- och kommunikationsvetenskap, Karin Jonsson i historia, Julia Velkova i media- och kommunikationsvetenskap och Natasja Börjeson i miljövetenskap.

 • 2017-09-04

  September månads forskarpodd

  Elinor Andrén är lektor i naturgeografi och en av Södertörns Östersjön- experter. Månadens forskarpodd är ett samtal om forntida miljöförändringar jämfört med dagens.

 • 2017-02-16

  Samarbete vid sedimentprovstagning utanför Västervik

  Den 6 februari var marinarkeolog Johan Rönnby, doktorand Olena Vinogradova, docent Elinor Andren och docent Thomas Andren från institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik i Västervik och tog sedimentprover för ett fältprojekt.

 • 2017-02-07

  Disputation: Levande deltagande ger levande hav

  Världens hav är i kris. Med ett stort internationellt tryck för att skydda dem har den svenska regeringen satt ambitiösa mål för etablering av marina reservat. Beslutsfattare och forskare har höga förväntningar på att lokalt deltagande underlättar etableringen. Men utan verkliga möjligheter för lokalt deltagande att påverka besluten så verkar förväntningarna orealistiska, med allvarliga konsekvenser för legitimitet av miljöskydd.

 • 2017-01-09

  TänkOm! - Designtävling för medieteknik- och journalistikstudenter

  ”TänkOm!” är en lekfull designtävling för studenter på utbildningsprogrammen Journalistik och multimedia och IT Medier och Design på Södertörns högskola.

 • 2016-12-01

  Skogsprogrammet under lupp

  Som enda forskare från Södertörns högskola var Johanna Johansson med på listan när Formas delade ut sina anslag till ”Framtidens forskningsledare” i november. Nu ska hon studera det svenska skogsprogrammet – och om det kan göra skillnad när skogen både ska försvara oss mot klimathotet och vara en plats med ett rikt växt- och djurliv.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:1234