Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...6

 • 2018-09-26

  Delegation från Sydkorea tog del av kunskap från Sverige och Södertörns högskola

  Under fem dagar har en delegation från Sydkorea fått se hur svensk välfärd fungerar genom ett program som Sofia Ågren på Socialt arbete på Södertörns högskola satt samman.

 • 2017-04-24

  Socionomexamen – ett resultat av målinriktat arbete

  Den 13 april blev det officiellt att Södertörns högskola tilldelats examensrättigheter för socionomer. Ansökan gick igenom utan några kompletteringar och lärarlaget bakom arbetet tror att en av styrkorna med utbildningen här är inriktningen på storstadsfrågor och mångkulturalitet.

 • 2017-03-14

  Ny avhandling om kvinnlig serbisk organisering: Tillit lika viktigt som pengar

  Det är inte bara möjligheten till biståndspengar som påverkar val av samarbetspartner. Tillit är en minst lika viktig faktor.
  Det visar en ny avhandling om kvinnlig serbisk organisering av Sanja Obrenovic Johansson. Hon disputerar i sociologi den 17 mars på Södertörns högskola.

 • 2017-03-08

  Ryska forskare om civilsamhället i Ryssland – på svenska

  För första gången ges svenska läsare möjligheten att få reda på mer om ryska forskare om civilsamhället i Ryssland. Det är Zhanna Kravchenko, Docent i Sociologi på Södertörns högskola som har varit redaktör för ett temanummer i Arkiv tidskrift för samhällsanalys, vilket är en open-acess tidskrift, om civilsamhället i Ryssland.

 • 2017-01-13

  Medicinturism - en bokpresentation

  Internationell medicinturism kan bidra till tjänsteexporten, skapa arbetstillfällen och medicinsk spetskompetens. Torsdagen den 19 januari 2017 kl. 16.00 presenteras boken Medizintourismus. Erfahrungen mit einer weltweiten Wachstumsbranche på Södertörns högskolas bibliotek. Boken är ett resultat av KK-stiftelsens forskningsprojekt Patients beyond Frontiers: The Challenge of Medical Tourism to Swedish Health Care under ledning av professor Erik A. Borg.

 • 2016-12-21

  Ny bok: Designrätt

  Idag är det självklart att design är viktigt. Det kan vara avgörande för företags framgång. Många av de val vi gör till vardags görs utifrån design av olika slag. Christina Wainikka, lektor och jur dr i företagsekonomi vid Södertörns högskola har skrivit en bok om designrätt.

 • 2016-08-16

  Södertörns högskola leder unikt forskningsprojekt: ”Södra Stockholm ska bli bra för alla”

  Stockholm växer så att det knakar och ska bli Europas mest attraktiva region för investerare, invånare och besökare. Staden vill också bli hållbar, ur både socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv. Samtidigt finns stora sociala, ekonomiska och politiska spänningar. Förorter som brinner är bara ett av många tecken.
  För att vända utvecklingen och skapa ett bra Stockholm för alla startar Södertörns högskola i höst det omfattande forskningsprojektet ”Att återskapa förorten i fragmenterade landskap”.

 • 2016-06-16

  Nytt projekt ska utveckla småföretag i skärgården

  Södertörns högskola är en av parterna i ett nytt projekt som ska utveckla företagandet i skärgården i Sverige och i Finland. Projektet finansieras av Central Baltic-programmet som är ett av EUs strukturfondsprogram under målet om territoriellt samarbete. Budgeten är 1,6 miljoner euro, cirka 15,7 miljoner svenska kronor.
  – Vi kommer bland annat att inventera företagsbestånd och affärsmodeller i skärgården, bygga upp en databas för forskning och sprida kunskap, säger Paulina Rytkönen, docent på Södertörns högskola, tillika samordnare för högskolans deltagande i projektet.

 • 2016-06-14

  Nyheter om konflikten i Ukraina används som vapen

  Mediernas bild av Ukrainakonflikten är starkt präglad av historiska och kulturella mönster. Det visar en undersökning av hur medier i såväl Ukraina som Ryssland, Polen och Sverige bevakat konflikten. Publiken i de fyra länderna får små möjligheter att förstå den andre och att se konflikten ur olika perspektiv.
  – Konflikten i Ukraina är också ett informationskrig. Vad som händer beskrivs på olika sätt i de fyra länderna och mediebilderna är en viktig del av konflikten, säger Gunnar Nygren, professor i journalistik vid Södertörns högskola i Stockholm.

 • 2016-04-08

  Fler än 80 påbörjade avhysningar av romska bosättningar på 2,5 år

  Svenska kommuner har sedan 2013 påbörjat minst 80 avhysningar av utsatta EU-medborgare, främst romer, med hänvisning till sanitära olägenheter. Det visar en ny rapport från Raoul Wallenberg institutet för mänskliga rättigheter och humanitär rätt och Södertörns högskola. Den släpps på internationella romadagen.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier

Fler sökträffar

Gå till sida:12345...6