Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-08-23

  Behöver du särskilt stöd? Sök i god tid!

  Ska du börja studera här på Södertörns högskola och har behov av särskilt stöd för att klara av studierna? Tänk på att det är viktigt att du söker stöd i god tid.

  – Högskolestudier skiljer sig mycket från gymnasiestudier, säger Kristin Rosén, samordnare av stöd för lika villkor. Här är det vuxna människor som bedriver självständiga studier, så det är viktigt att i förväg fundera på om du behöver något extra stöd för att kunna uppnå lärandemålen i kursplanen.Kristin Rosén

  Södertörns högskola kan erbjuda olika former av stöd till dig som behöver, det kan vara till exempel tolk, anteckningsstöd eller att du får längre tid på dig vid salsskrivning.

  För att du ska få rätt stöd i rätt tid måste du göra en ansökan via UHR:s sida Nais. Kristin Rosén och hennes kollega handlägger sedan ansökningarna och går tillsammans med dig som sökt stöd igenom kursplanen för att se vilket stöd som kan vara aktuellt.

  – Tänk på att verkligen söka stöd direkt om du vet med dig att du kommer att behöva det, betonar Kristin Rosén. Det händer att jag får in ansökningar från studenter som kanske redan gått en termin eller två och hade kunnat prestera bättre om de hade haft stöd från början.

  Har du frågor kring detta är du välkommen att mejla till funka@sh.se.

  Mer information om hur du ansöker och vilka resurser som finns på Södertörns högskola finns på hemsidan, www.sh.se/funka.

  Varmt välkommen till Södertörns högskola!

   

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier