Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-05-10

  Cykeldag 2017 - En dag för ett grönare och mer hälsosamt campus!

  Den 11 maj är det dags för cykeldagen på Campus Flemingsberg. En dag fylld med föreläsningar, tävlingar och erbjudanden. Du har bland annat möjlighet att lämna in din cykel på vårservice helt gratis!

  Cykeldagen är till för att främja cyklande till och från campus och dagen är en del av Södertörns högskolas miljöarbete. Ett annat exempel på detta miljöarbete är de tre cykelpumpar som placerades ut på campus tidigare i år och de cykelställ som tillkommit.

  Cykling är en viktig del av Huddinge kommuns arbete för att öka antalet hållbara resor i kommunen därför kommer de i sitt evenemang Cykelyran också delta på cykeldagen och prata om hur de arbetar med cykling i kommunen.

  Cykeldag 2017Under dagen kommer du bland annat kunna dricka en smoothie och lyssna på föredrag i biblioteket. Lorentz Tovatt, politiker i Kommunfullmäktige och trafiknämnden i Stockholms stad, kommer att prata om vägen mot en cykelstad i världsklass. Madelen Fahlstedt, PHD på KTH, berättar om hur hjälmen skyddar ditt huvud vid en olycka. Slutligen berättar Maria Hagströmer, lektor på KI, om vikten av fysisk aktivitet för hälsa och hållbar utveckling.

  Du kommer även kunna testa Alien bikes med BMX-proffset Andreas Lindqvist, testa din klimatpåverkan med Stockholms stads Klimatvåg och mycket annat.

  Besök gärna oss i Södertörns högskolas monter och var med i vår instagram-tävling och vinn fina priser!

  Till höger har du postern för cykeldagen, klickar du på bilden får du upp en större pdf med programmet för dagen i ett nytt fönster.

  När: 11 maj 10.00-14.00
  Var: Campus Flemingsberg, Blickatorget
  Vilka: Cykeldagen är ett samarbete mellan, Akademiska Hus Ab, Karolinska Institutet, Södertörns högskola, Kungliga Tekniska Högskolan, Röda Korsets Högskola, Klimatföreningen på Karolinska Institutet, Odontologiska föreningens miljöarbetsgrupp, och SöderS – Södertörns högskolas studentkår.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier