Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-04-20

  Diskussionsfika med lärarstudenter på besök

  Den 2 maj får Södertörns högskola besök av lärarstudenter från vårt partneruniversitet i Nederländerna, Windesheim University. Allra högst på dessa studenters önskelista står att få träffa er som studerar till lärare vid Södertörns högskola.

  Ta chansen att utbyta erfarenheter kring skolsystem, lärarroll och lärarutbildning i våra båda länder, utveckla din interkulturella kompetens och bygga ditt internationella lärarnätverk genom att komma till denna diskussionsfika.

  Ni kommer samtala och ”intervjua” varandra i smågrupper. Frågor att diskutera blir exempelvis följande:

  • Både i Sverige och Nederländerna är skolan – och inte minst lärarutbildningen – idag glödheta politiska frågor. Vad diskuteras i respektive land? Vad finns det för likheter och skillnader i debatten?
  • I det nederländska skolsystemet delas eleverna upp i studier med olika inriktning och ambitionsnivå mycket tidigare än i det svenska. Vad säger det om synen på barn och skolans roll i de båda länderna? Vilka är fördelarna och vad är nackdelarna?

  Efter fikat finns tillfälle att fortsätta samvaron på annat håll.

  Tid: Tisdagen 2 maj kl 15.00-17.00
  Plats: ME452

  Anmäl ditt intresse så att vi kan beställa fika genom att mejla namn, program och eventuell specialkost till internationellt.lu@sh.se senast måndagen 24 april 2017.

  Varmt välkomna!

  /David Östlund, Sanna Nilsson & Jonatan Spejare(Internationaliseringsteamet inom Lärarutbildningen)

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier