Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-08-07

  Efter värmeproblem och nedstängning av IT-system

  Det har varit några varma dagar i Sverige denna sommar och det har fått sina konsekvenser. I förra veckan var Södertörns högskola tvungna att stänga ner IT-system eftersom fjärrkylan var tvungen att omdirigeras till Karolinska universitetssjukhuset Huddinge.

  Södertörns höskolas fasad.I fredags fick högskolan tillbaka fjärrkylan och kunde starta igång IT-systemen. Arbetet skedde successivt för att säkerställa funktionaliteten på systemen som har legat nere. Nu ska IT-miljöerna vara i stort sett stort fungerande och bedöms att åter vara i full drift under morgondagen.

  Ett stort tack för all visad förståelse för denna åtgärd vi behövde ta för att kunna hjälpa Karolinska universitetssjukhuset.

  Tidigare krisinformation som gick ut 1/8:
  ”PÅ GRUND AV ATT ALL FJÄRRKYLA I OMRÅDET OMDIRIGERAS TILL KAROLINSKA SJUKHUSET HUDDINGE MÅSTE SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA STÄNGA NER IT-SYSTEM.

  Vi kan inte hålla vår IT-miljö öppen utan kyla och väljer därför att stänga ner vissa IT-system, och vår verksamhet är för tillfället starkt begränsad. Detta kan komma att ändras snabbt både till det bättre och till det sämre beroende på om utetemperaturen skiftar eller om vi kan få fjärrkyla.

  - Det är en extrem situation och självklart måste vi i första hand se till att sjukhuset kan bedriva sin verksamhet, säger rektor Gustav Amberg. Vi ber om överseende om detta orsakar besvär och försäkrar att vi öppnar upp systemen igen så snart det är säkert.

  Våra hyresgäster SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) och Delmos (Delegationen mot segregation) påverkas också av driftstoppen. ”

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier