Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-06-12

  Filosofisk natt på Moderna Museet

  Lördag 17 juni är det en filosofisk natt på Moderna Museet. Över 50 svenska, franska och tyska filosofer, tänkare och konstnärer kommer att fylla museet med samtal och presentationer, 15 medverkande är från Södertörns högskola.

  Håller vi alla på att förvandlas till cyborger? Är vi djur, människor eller maskiner? Hur förhåller vi oss etiskt till andra levande varelser? Detta är bara några av de frågor som kommer att diskuteras under natten på Moderna Museet. Kvällens tema är naturen och det artificiella. Alla programpunkter kommer att hållas på engelska och det är fri entré hela natten. 

  Moderna MuseetFilosofisk natt är något som har iscensatts världen över och har tidigare arrangerats i städer som Paris, London, Casablanca, New York, Berlin, Tel Aviv, Buenos Aires, Tokyo och Prag. Nu arrangeras för första gången en filosofisk natt i Sverige.

  Natten inleds klockan 19 och håller på enda fram till klockan 03. Efter midnatt flyttar den filosofiska natten från utställningsdelarna och det blir fest i Moderna Museets restaurang och bar. Här blir det bland annat dans, musik och performance.

  Filosofisk natt är ett samarbete mellan Moderna Museet, Södertörns högskola, École normale supérieure i Paris, Institut français och Goethe-Institut Schweden. Med stöd av Air France.

  Läs mer och se programmet på Moderna Museets hemsida.

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier