Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-09-06

  Fler polisstudenter i uniform på plats – välkomna!

  Snart invigs polisutbildningens nya lokaler; husen Logos och Praxis, vid Alfred Nobels Allé. Från denna termin kan våra polisstudenter därför genomföra fler praktiska övningar här på Södertörns högskola.

  Tidigare terminer har nästan alla praktiska moment i polisutbildningen fått utföras vid gamla polishögskolan Sörentorp i Solna. Nu har vi fått helt nya lokaler som är anpassade även för polisutbildningarnas praktiska övningar.

  - Vi är naturligtvis jätteglada att vi nu kan utföra större delen av utbildningen här på plats, det underlättar för både studenter och lärare, säger Minna Räsänen, prefekt för polisutbildningen.

  Poliser på rad. Polisuniform.

  Det som kommer skilja denna termin mot tidigare är därför att fler studenter i uniform kommer synas på campus-området. De kommer till exempel ibland äta lunch i uniform då de inte hinner byta om mellan lektionerna.

  - Vi har för vana att alltid ställa upp en skylt med texten ”övning pågår” under övningarna, säger Minna. Studenterna har också en orange väst på sig.

  Dessa fysiska utbildningsaktiviteter och övningar utomhus genomförs på campus, dels vid och runt Moas båge och även vid de nya husen Logos och Praxis.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier