Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-09-13

  Förvaltningsakademin fyller 5 år!

  Imorgon fyller Förvaltningsakademin 5 år och det ska firas med ett öppet seminarium. Då kommer bland annat civilminister Ardalan Shekarabi till Södertörns högskola och diskuterar kring statstjänstemannarollen.

  Ballong med Södertörns högskolas loggaI kölvattnet av sommarens debatt kring Transportstyrelsens haveri när det gäller outsourcing, och eventuella felaktigheter i fråga om Polisens upphandling av nytt passystem, har flera andra frågor hamnat på agendan. En viktig sådan handlar om statstjänstemannarollen. Samhället och omvärlden har förändrats och vilka krav kan man i dag ställa. Kan eller bör nya krav ställas på den ideala statstjänstemannen bl.a. till följd av att nätverksförvaltningen har kommit för att stanna och att internationalisering ökat och ökar, bl.a. genom EU.

  Under dagen kommer bland annat Sten Heckscher, f d justitieråd och Förvaltningsakademins styrgrupps första ordförande berätta om Förvaltningsakademins tillkomst och första tid. Docent Helena Wockelberg, Uppsala Universitet och professor Göran Sundström, Stockholms Universitet kommer att diskutera statstjänstemannarollen i dag och i framtiden.

  Seminariet avslutas med ett panelsamtal krig statstjCivilminister Ardalan Shekarabiänstemannarollen där Civilminister Ardalan Shekarabi inleder för att sedan samtala med Britta Lejon, ordförande i fackförbundet ST tillika ordförande i Förvaltningsakademins styrgrupp och Mikael Sandström, TCO:s chefsekonom och f d statssekreterare.

  När: torsdag 14 september kl. 13:00-17:00

  Var: Sal MA 624, på plan 6 i Moas båge, Södertörns högskola, Campus Flemingsberg

  Anmäl dig gärna till forvaltningsakademin@sh.se

  Läs mer på Förvaltningsakademins sida. Hela seminariet kommer dessutom att livesändas där.

  Mer om Förvaltningsakademin

  Förvaltningsakademin är en mångvetenskaplig centrumbildning vid Södertörns högskola. Här samlas forskning om förvaltning, främst svensk statsförvaltning, från en rad olika ämnen.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier