Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-01-11

  Högskolan välkomnar myndigheten Delegationen mot segregation

  Ny termin - ny granne! Den nya myndigheten Delegationen mot segregation, Delmos, har samlokaliserats med högskolan. Delmos uppgift är att bidra till att lyfta socialt utsatta områden och bryta segregation.

  – Med fler aktörer på campusområdet, så kommer campus att bli mer levande. Dessutom ligger myndighetens uppdrag nära Södertörns högskolas profil och historiska uppdrag med breddad rekrytering, säger Hans E Andersson, förvaltningschef på Södertörns högskola. Regeringen beslutade att den nya myndigheten skulle vara lokaliserad i ett närområde till en storstad, vilket uppfylls i Flemingsberg, och det var viktigt att det var i ett område med anknytning till myndighetens frågor.

  AApostolis Papakostaspostolis Papakostas, professor och ledare för forskningscentret Reinvent, menar att det är ett utmärkt val att placera Delmos tillsammans med högskolan med tanke på högskolans forskningsprofil mot ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Högskolan har mycket forskning kring de frågeställningar som den nya myndigheten kommer att arbeta med, och särskilt forskning om mekanismer som bryter och överbryggar segregation och samhällsklyftor, och han ser fram emot att få bidra med forskningsresultat, inte minst från Reinvent.

  Myndigheten flyttade nu i januari in i högskolans lokaler och ligger i Moas båge på plan 7 vid trapphus 5.
  Vi från högskolan är glada att ha Delmos som grannar och hälsar myndigheten varmt välkomna till campus! 

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier