Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-08-18

  Högskolerestauranger flyttar in på Campus Flemingsberg

  Denna termin har Södertörns högskola en ny mataktör på campusområdet. Det är Högskolerestauranger som flyttar in med både café och restaurang på plan 4 under biblioteket. Fokuset kommer att ligga på miljö, fairtrade och hemlagat på plats.

  Café PregoNär du kommer in på nya Café Prego ska du direkt känna doften av kaffe och nybakade bullar. Personalen bakar av och gör mycket av bakverken själva i caféet. Här kan du köpa allt ifrån meze-tallrik, varma lådor, sallader, wraps och mycket mer

  Restaurangen vid namn Allé Elva Kök & Matsal kommer varje dag att servera fem olika rätter, två stycken dagens rätter, en veckans favorit, en veckans pasta och en dagens soppa. Du som är vegan behöver inte oroa dig, varje dag kommer det att finnas något veganskt alternativ. Det kommer dock inte alltid att finnas ett fiskalternativ. Detta är just tack vare restaurangens miljötänk och utfiskningen som sker i östersjön. Till de olika varmrätterna tillhör en salladsbuffé med minst 50 % miljömärkta råvaror. Det ingår också brödbuffé med egenbakat bröd smör och/eller olika vegetariska röror.

  Högskolerestauranger har över 40 års erfarenhet av att driva restauranger och caféer på högskolor och universitet. De finns i dagsläget på nio olika orter runt om i landet och ägs av Stockholms universitets studentkår (SUS).

  Något unikt för både restaurangen och caféet är att de är heltKaffe och Högskoleresturangers kund- och studentkort kontantfria vilket innebär att de endast accepterar betalning via kort. Du kan skaffa Högskolerestaurangers kund- eller studentkort som man laddar på i kassan eller på nätet. När betalar med kortet får du alltid rabatt. I caféet är det 10% och i restaurangen får du med kundkortet 5 kr rabatt och du med studentkortet 10 kr rabatt på dagens rätter.

  Du som student kan också få många rabatter och erbjudanden via Studentkortet vars app du kan ladda ner till din telefon. Studentkortet kommer förövrigt att stå på campus den 30e augusti och dela ut gratissaker, ha olika erbjudanden och roliga tävlingar. 

  Café Prego har öppet 07:45-18 måndag till torsdag och stänger 17 på fredagar
  Allé Elva Kök & Matsal har öppet 10:30-14:00 varje vardag

  Du kan läs mer om restaurangen och caféet på Högskolerestaurangers hemsida 

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier