Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-11-29

  Lär dig skriva referenser

  Skriver du uppsats och kämpar med att få referenserna rätt? På bibliotekets webbplats hittar du matnyttiga referensguider och introduktioner till de olika referenssystemen. Du kan även få personlig handledning i att skriva referenser.

  Att kunna hänvisa rätt är en viktig del av akademiskt skrivande. Samtidigt tycker många studenter att referenshantering är svårt. Inför höstterminen tog därför biblioteket tillsammans med Studieverkstan fram en introduktion till Oxfordsystemet. Det innebär att det nu finns introducerande guider till alla tre stora system som används på Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola. Förutom Oxfordsystemet finns introduktioner även till Harvardsystemet och APA-systemet.

  Alla introduktioner och referensguider hittar du på bibliotekets sida Referensguider.

  Vilket referenssystem ska du använda? Det beror på vad som gäller på just din kurs/ditt program. Om du är osäker så kolla med din lärare.

  Är du student på SH eller RKH och vill ha mer hjälp med referenshantering? Både bibliotekets sökhandledning och Studieverkstan kan ge stöd. Välkommen att droppa in eller boka tid.

  Boka tid eller läs mer om bibliotekets sökhandledning.
  Boka tid eller läs mer om Studieverkstan

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier