Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2019-02-11

  Möt utrikesministern och samtala om Sveriges utrikespolitik 13/2

  På onsdag eftermiddag kommer utrikesministern Margot Wallström hit. Varmt välkomna att ta del i ett samtal kring Sveriges utrikespolitik, 14.00 i MA 648.

  Margot WallströmPå onsdag presenterar utrikesminister Margot Wallström 2019 års utrikesdeklaration i riksdagen. I samband med detta kommer studenter över hela landet att få möjlighet att delta i en livechatt på Facebook och i denna ställa frågor om Sveriges utrikespolitiska prioriteringar. På eftermiddagen kommer utrikesministern till Södertörns högskola för att delta i ett seminarium för att kommentera och svara på frågor gällande deklarationen och de utrikespolitiska prioriteringarna.

  Ställ frågor i Livechatten

  Klockan 09:00, då Margot Wallström presenterar utrikesdeklarationen i riksdagen så kan detta följas live via Riksdagens webbsändning. Under tiden som deklarationen presenteras och debatteras arrangeras en livechatt på Margot Wallströms facebook-sida till vilken studenter uppmuntras ställa frågor om den svenska utrikespolitiken. Chatten kommer vara öppen mellan 09:00 och 11:00. Frågorna besvaras av en panel med UD-tjänstemän. De frågor som inte hinner/kan besvaras under livechatten kan tas med till utrikesministern under eftermiddagens seminarium.

  Kom till seminariet och delta i samtal med Margot Wallström - MA 648 kl 14.00

  När utrikesdeklarationen är presenterad i riksdagen åker Margot Wallström till Södertörns högskola för att på scen kommentera deklarationen och de utrikespolitiska prioriteringarna i ett samtal med en moderator. Efter
  samtalet finns tid att svara på närvarande studenternas frågor. Seminariet planeras att pågå mellan 14:00 och 15:30 i MA 648. Varmt välkomna!

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier