Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-09-19

  Nu söker vi efter Årets alumn 2018!

  För sjätte året i rad så kommer Södertörns högskola att dela ut utmärkelsen Årets alumn. Och det är du som kan bestämma vem det blir.

  Tidigare alumner har fått utmärkelsen med motiveringar som att de varit ”en god förebild för anMattias Svensson, Årets alumn 2017dra studenter, ”haft ett starkt samhällsengagemang” och ”en vilja att bidra till ett gott samhälle”.

  Förra året tilldelades Mattias Svensson utmärkelsen Årets alumn 2017. Mattias Svensson har studerat PEO programmet. Ett starkt samhällsengagemang, särskilt för utbildning och skolan samt ett målmedvetet arbete med att ge alla elever lika möjligheter i skolan utmärkte honom. Mattias hade dessutom engagemang för demokrati och samhällsbyggnad med utbildning i fokus – allt det sammantaget gjorde att han fick utmärkelsen.

  Andra som fått utmärkelsen är Kebba Colley som blev Årets alumn 2016 och Vanessa Marko som blev Årets alumn 2015. Kebba Colley tilldelades utmärkelsen för "ett starkt socialt engagemang för demokrati och samhällsbyggnad med utbildning i fokus" och Vanessa Marko tilldelades utmärkelsen för "ett starkt samhällsengagemang kombinerat med ett framgångsrikt arbete inom entreprenörskap".  Vanessa Marko, Årets alumn 2015

  Nu kan du nominera din favorit och tycka till vem som är en bra ambassadör för högskolan. Din motivering till varför den personen ska bli Årets alumn 2018 vill vi ha senast den 26 oktober.

  För att nominera till Årets alumn ska personen ha:
  • studerat vid Södertörns högskola
  • presterat något utöver det vanliga i sin karriär, i ett särskilt engagemang eller något som är värt att uppmärksamma
  • vara en god förebild för dagens och framtida studenter

  Nominering
  Nomineringen ska innehålla alumnens namn, den utbildning alumnen gått och en motivering till varför just hen borde bli årets alumn 2018. Nomineringarna ska vara inlämnade till alumnverksamheten via e-post eller vanlig post senast 26 oktober.Årets alumn 2016
  Postadress: Södertörns högskola, Ilhem Bouroucha, SH alumni, 141 89 Huddinge.
  E-post: alumni@sh.se

  Har du frågor?
  Vid frågor om nomineringen eller Årets alumn kan du kontakta Ilhem Bouroucha via alumni@sh.se eller telefon: 08-608 52 78.
  SH alumni är ett närverk för alla tidigare studenter från Södertörns högskola. Har du läst vid högskolan eller är i slutet av dina studier är du välkommen att bli medlem via www.sh.se/alumni

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier