Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-10-08

  Ny forskarpodd: Europa-forskning med Johan Fornäs

  Visste du att Europa har en egen dag? Och en hymn? Johan Fornäs, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, berättar om sin forskning kring Europa och de symboler som ska förena oss.

  Johan Fornäs och Lisa Nilsson

  Johan Fornäs har intresserat sig för många olika ämnen och områden. Via matematik, logik, filosofi och musikvetenskap är han nu alltså forskare

  inom medie- och kommunikationsvetenskap. Inom det ämnet har Johan inte minst intresserat sig för ungdomskultur, men driver just nu ett stort forskningsprojekt kring Europas berättelser.

  - Europas berättelse, eller narrativ som vi säger på forskarspråk, är alltså berättelsen om det som är Europa, som förenar oss, berättar Johan. Hur kan vi definiera Europa, vad är vår identitet?

  I podden får vi bland annat lära oss om vilka symboler som tagits fram för Europa, om Johan tycker att Europahymnen är hiss eller diss och om den ursprungliga mytologin om prinsessan Europa och tjuren.

  Forskarpoddden hittar du på Södertörns högskolas kanal på Soundcloud och den har producerats i samarbete med MT Talks.

  Vill du också läsa medie- och kommunikationsvetenskap?

  På Södertörns högskola finns i så fall flera utbildningar och kurser att söka. Exempel på utbildningar där medie- och kommunikationsvetenskap ingår är Medievetarprogrammet,  Entreprenörskap, innovation och marknad samt Estetikprogrammet. Du kan också läsa ämnet som fristående kurser. Välkommen med din ansökan!

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier