Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-06-07

  Ny forskarpodd med medieforskaren Gunnar Nygren

  Månadens forskarpodd från Södertörns högskola är ute. Denna gång kan du lyssna till medieforskaren Gunnar Nygren prata om fake news, landsortsjournalistik och medieekologi.

  Ny forskarpodd med Gunnar NygrenI denna månads forskarpodd ligger fokuset mycket på hur lokalredaktioner i hela landet lägger ner i ökande takt. Gunnar har i flera år forskat på området och släppte 2014 rapporten "Landsbygd i medieskugga" som visade på att mer än var tredje lokalredaktion har lagts ner de senaste tio åren. Samtidigt har de som bor i Storstockholm en bättre mediesituation än på länge med två koncerner som delar ut gratistidningar till hushållen och de större rikstidningarna som ofta har Stockholmsfokus.

  Gunnar diskuterar också i podden kring hur medielandskapet och medieanvändandet i Sverige förändras och hur journalistens yrkesroll nu ser ut i samband med det. 

  Mer om forskarpoddarna
  Södertörns forskarpoddar är en serie med tolv forskarpoddar - samtal med forskare från olika ämnen och forskningsområden. Poddarna släpps en gång i månaden.

  Lyssna till juni månads forskarpodd på Södertörns högskolas kanal på Soundcloud!

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier