Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-10-02

  Prins Daniels Fellowship besöker Södertörns högskola

  Välkomna på en inspirerande föreläsning den 17 oktober med Prins Daniel och erfarna entreprenörer; Cristina Stenbeck, Anna Omstedt Lindgren och Saeid Esmaeilzadeh.

  Prins DanielDen 17 oktober bjuder Prins Daniels Fellowship in studenter vid Södertörns högskola till en inspirerande föreläsning om entreprenörskap. Förutom Prins Daniel själv talar även Cristina Stenbeck (Kinnevik), Anna Omstedt Lindgren (MedUniverse) och Saeid Esmaeilzadeh (Serendipity Innovations). Samtalet leds av moderator Leo Razzak.

  Föreläsningen, som arrangeras av Kungl. IngenjörsVetenskapsAkademien (IVA), syftar till att inspirera unga att satsa på att bli entreprenörer och att ge dem tips på vägen.

  När? Tisdagen den 17 oktober klockan 13.10-14.30

  Var? Aulan, Södertörns högskola

  Föreläsningen är öppen för alla studenter på Södertörns högskola och på övriga högskolor på Campus Flemingsberg. Fri entré. Ingen föranmälan utan först till kvarn gäller!

  Rundabordssamtal för konkreta tips och råd

  Efter föreläsningen, klockan 14.35-15.15, finns möjlighet för ett begränsat antal studenter att delta vid rundabordssamtal med Prins Daniel och erfarna entreprenörer. I tre grupper om tio studenter i varje förs konkreta diskussioner kring frågor som hur man gör, vad man bör tänka på eller vilka  strategier man bör lägga upp inför starten av en egen verksamhet. Det ger en unik chans att få tips och råd, inspiration och bra kontakter.

  Anmälan till rundabordssamtalen görs till jenny.tiren.berg@sh.se. Ange namn, vilken utbildning du läser och om du har startat eller funderar på att starta ett företag. Begränsat antal platser - obs att enbart studenter på Södertörns högskola kan anmäla sig till dessa samtal. Även här gäller först-till-kvarn-principen. Välkommen med din anmälan senast den 10 oktober.

  SH Innovation – för dig som funderar på att starta företag

  SH Innovation på Södertörns högskola hjälper dig som vill utveckla idéer och starta företag. Läs mer på www.sh.se/innovation

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier