Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-06-01

  Pris för ”Min lärare” går till alumn från Södertörns högskola

  Lilla aktuellt har med sina tittares hjälp utsett årets ”Min lärare”. I år gick priset till Ranja Shamoun från Södertälje som undervisar på Blombackaskolan. Ranja har tidigare studerat och tog sin lärarexamen på Södertörns högskola våren 2017.

  Förra veckan överraskades Ranja och fick ta emot sitt pris som årets ”Min lärare” och fick höra elevernas motivering där det bland annat står:
  ”Vår lärare är en glädjespridare och är helt underbar. Vår lärare har kämpat och slitit hårt för att vi ska ha en bra framtid. När Ranja kom förändrades allt”

  - Det känns helt overkligt att jag vunnit den här utmärkelsen! Jag uppskattar verkligen att eleverna tänkte Ranja Shamoun utanför Södertörns högskola efter sin examenscermoni.tanken på att nominera mig, och att jag sedan vann känns helt fantastiskt! Jag är fortfarande i chock, berättar Ranja själv.

  Över 1200 nomineringar skickades in från elever i hela landet men slutligen var det Ranja som tog hem priset. På frågan varför hon tror att eleverna nominerat henne svarar hon: 

  -Utifrån elevernas motivering så stod det att de känner att de utvecklats i skolan och har fått tillbaka lusten att lära och nu tycker de om att komma till skolan. En annan sak är att jag är starkt emot mobbning och mina elever vet att jag alltid kommer att finnas för dem om de behöver prata eller ha någon som kan lyssna och hjälpa dem. Jag tycker att det är viktigt att alla barn trivs och känner att det är roligt att komma till skolan, utan att känna någon rädsla eller oro. Det är viktigt att komma ihåg att vi som arbetar med barn och ungdomar kan göra en stor skillnad genom att arbeta kring mobbning med eleverna och förebygga detta. En väsentlig aspekt är att skapa en trygghet i klassrummet och för eleverna. Vi kan påverka eleverna under hela deras liv!

  Ranja läste Grundlärarutbildning med interkulturell profil mot årskurs 4-6 och tog sin examen i våren 2017. Just lärare är ett yrke som det är en bristvara på idag och det behövs många fler lärarstudenter. På frågan varför hon själv ville bli lärare svarar hon:
  - Jag har alltid tyckt om läraryrket ända sedan jag var ett barn. När jag blev äldre så växte mitt intresse att arbeta med barn och ungdomar, jag förstod att jag på något sätt kan göra en skillnad, utveckla och forma samhällets framtid. Jag älskar mitt yrke!

  Vi från Södertörns högskola är väldigt stolta och vill skicka våra största gratulationer till Ranja!

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier