Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-12-04

  Saco studentmässa en succé för Södertörns högskola

  Saco studentmässa på Stockholmsmässan i förra veckan blev en succé för Södertörns högskola och under mässan slog man rekord i antalet insamlade e-postadresser från gymnasieelever som är intresserade av högskolans utbildningar. – Det var en härlig stämning i Södertörns högskolas monter under alla mässdagar. Det var underbart att se alla härliga möten och pratstunder mellan alla nyfikna gymnasieelever och våra studentambassadörer, säger Marika Metsola Renström, projektledare på Södertörns högskola.

  Studentambassadörer på Saco studentmässa. Under tre dagar i förra veckan hölls Saco studentmässa som är Sveriges största forum för studieval efter gymnasiet.På mässan  lyste Södertörns högskolas gula monter klart i mitten av mässhallen och 23 studentambassadörer bemannande mässmontern tillsammans med fyra studie- och karriärvägledare, en programsamordnare och studentambassadörssamordnaren. Mässan lockade över 22 000 gymnasieelever från Stockholm och närområden. 

  – När mässan avslutades noterade vi ett nytt rekord med 860 insamlade e-postadresser för fortsatt kommunikation med presumtiva studenter, vilket är 31 procent över förra årets siffra, säger Marika Metsola Renström.

  – Studentambassadörerna gjorde ett jätteviktigt och fantastiskt jobb på Saco studentmässa. De både inspirerar och sprider kunskap. Genom att berätta om sina egna erfarenheter av att studera på högskolan, sprider de inte bara information om våra utbildningar utan delar även med sig av den härliga känslan som ju finns på högskolan, säger Jessica Karlén, projektledare studentrekrytering på Södertörns högskola.

  I går gick ett nyhetsbrev ut till alla som lämnat in sin e-postadress.
  – Vi hoppas så klart att många av dem söker sig till Södertörns högskola, säger Marika Metsola Renström.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier