Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2016-10-27

  Ta del av filmer och samtal från fredsveckan

  Under vecka 41 stod Södertörns högskola värd för ett ambitiöst program på temat yttrandefrihet: "Om sanningen ska fram". En av punkterna var filmvisningar och filmsamtal. Nu finns samtalen och filmerna tillgängliga på högskolans Youtube-kanal.

  "Om sanningen ska fram" samlade en rad aktiviteter på högskolan under vecka 41. Svenska institutet lånade ut sin utställning "Facing the Climate" där satirtecknare vasst och humoristiskt kommenterade både klimathot och möjligheterna att diskutera det. Journalistikämnet ordnade en intressant gästföreläsning av den sydafrikanske tecknaren Zapiro, intresserade studenter tog del av en EU-dag om hållbar ekonomi, och fredagen bjöd på stor konferens. Under veckan visas det också film. Det var filmer om kämpar för medborgerliga rättigheter, som Katarina Taikon i Gellert Tamas och Lawen Mohtadis film, om att leva vidare efter katastrofen, som i Folke Rydéns film Överlevarna, och om att få livet att gå ihop under mycket svåra omständigheter, som personerna i Marika Griehsels och Lollo Jarnebrinks film om flyktinglägret Kakuma i Kenya.

  Filmerna följdes av samtal med regissörer och lärare och forskare från SH. Från högskolan deltog Carolina Jemsby, adjungerad lektor i journalistik, Jan Selling, docent i historia, och Welat Songur, lektor i socialt arbete. Det blev fina samtal, ledda av Elisabeth Löfgren, MR-expert, som filmades av studenter från medieteknikämnet. För dig som missade tillställningen finns de nu att se på SH:s Youtube-kanal.

  Södertörns högskola Youtube

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier