Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-09-04

  September månads forskarpodd

  Elinor Andrén är lektor i naturgeografi och en av Södertörns Östersjön- experter. Månadens forskarpodd är ett samtal om forntida miljöförändringar jämfört med dagens.

  Sophie Tanha och Elinor Andrén i studionVad kan man egentligen säga är människans fel, när vi pratar om klimathot och miljöförstöring? Vilken skillnad finns det på förändringarna vi talar om kring våra hav idag, jämfört med den utveckling som alltid skett på jorden, sen urminnes tider och långt innan vi började prata om koldioxidnivåer och mänskliga utsläpp? Efter sommaren har vi hört mycket om alger och badvatten som kan göra oss sjuka. Elinor Andén reder ut våra vanligaste funderingar kring miljö och Östersjöns hälsa en gång för alla, tillsammans med Sophie Tanha i studion och Felicia Nordlund som sköter ljudet. 

   

  Podden produceras av MT-Talks på uppdrag av Kommunikationsavdelningen. Du hittar denna och alla andra forskarpoddar på Södertörns högskolas kanal på Soundcloud.

   

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier