Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2014-05-07

  SöderSpexet inbjuder till årlig föreställning

  Södertörns högskolas kårspex, SöderSpexet, sätter upp föreställningen Vladimir eller Till toppen av Tippen. Totalt sätts fyra föreställningar upp som går att se 13 - 17 maj.

  Med start år 2003, har SöderSpexet årligen underhållit på Södertörns högskola. I år gör man det med Vladimir eller Till toppen av Tippen, som är den tolfte i raden av föreställningar.

  SöderSpexet beskriver handlingen så här:

  "En kyla lika bitande som den sibiriska permafrosten råder på Soptippen. Drömmen om storhet förslavade dess innevånare och ingen vet längre vem hen kan, eller inte kan lita på. På en plats där varje sopa har öron.

  Bakom avskrädeshögarna lurar angivarna, och spelar du inte med i det smutsiga spelet hamnar du i materialåtervinningen och hörs aldrig mer igen. Men det finns en plats där det fortfarande finns motstånd, och det är till den sophögen strykarhunden Vladimir söker sig. Där stöter han på och lär känna Tippens kluriga invånare, och blir strax varse att deras kamp är hans kamp. Och att den du tar för vän, kan vara din värsta fiende.

  Är du en vinnare, eller återvinnare? Törs du skrota överhetens lumpna tricks, eller väljer du att sopa det under mattan? Häng med på ett otippat äventyr där kampen om friheten, vänskapen och sanningen utspelas. Men vet vi egentligen vilka vi är, innerst inne?”

  Den 25 april visades delar av Vladimir i form av en ”Sneak Peek Show” – en förhandsvisning med smakprov från föreställningen. Men om en knapp vecka, tisdagen den 13 maj, har showen premiär på riktigt. Föreställningarna visas dagligen till och med fredagen den 17 maj, då man avslutar med en ”bus-föreställning”.

  När?
  Tis 13 maj 18.00
  Ons 14 maj 18.00
  Tor 15 maj 18.00
  Fre 17 maj 15.00

  Var?
  Svarta lådan, Plan 3, Södertörns högskolas aula-byggnad, Alfred Nobels allé 7 i Flemingsberg

  Biljetter kan du köpa via SöderSpexets biljettbokning eller hos:

  SöderS studentpub
  SöderS andrahandsbokhandel
  SöderS kårexpedition
  Harrys bokhandel

  För ytterligare information, se SöderSpexets hemsida

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier