Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-09-26

  Södertörns högskola på Bokmässan i Göteborg

  Den 27-30 september är det äntligen dags för Bokmässan i Göteborg igen, och Södertörns högskola har flera forskare på plats.

  Katarina MacleodSödertörn tar plats på Forskartorget

  På Forskartorget kan du ta del av spännande och aktuell forskning från Södertörns högskola genom att lyssna på korta populärvetenskapliga föreläsningar med våra talare. Forskartorget hittar du i monter B05:72 i B-hallen.

   

  Katarina Macleod

  Torsdag 27 september kl 12.10-12.25
  Sofia Lundmark, lektor i medieteknik, talar om designaktiviteters inverkan på ungas identitetsskapande i föreläsningen ”Egenmakt genom design och skapande”.

  Torsdag 27 september kl 13.15-13.30
  Henrik Arnstad, adjungerad lärare, talar om demokratins sårbarhet i föreläsningen ”Möjligheter i en antidemokratisk tid”.

  Torsdag 27 september kl 16.20-16.35
  Jonna Bornemark, docent och lektor i filosofi, talar om hur vårt behov av effektivitet och mätbarhet lämnar allt mindre utrymme åt prJonna Bornemarkaktisk kunskap i föreläsningen ”Det omätbaras renässans: en uppgörelse med pedanternas världsherravälde”.

  Jonna Bornemark

  Fredag 28 september kl 13.15-13.30

  Kjell Östberg, professor vid Samtidshistoriska institutet på Södertörns högskola, deltar in samtal om synen på demokrati i Sverige och Finland i föreläsningen ”Demokratins drivkrafter”.

  Söndag 30 september kl 12.10-12.25
  Katarina Macleod, docent i konstvetenskap, talar om sin bok ”Bakom gardinerna” som diskuterar konstnärliga gestaltningar av hemmet vid två tidsperioder under 1900-talet.

  Fler spännande föreläsningar hittar du i Forskartorgets program för bokmässan. Har du inte möjlighet att vara på plats i Göteborg kan du se dem via livelänk.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier