Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2017-10-11

  Talböcker redan från kursstart

  Är du talboksstudent och funderar på att börja plugga nästa år? På de större utbildningarna på SH och RKH finns det mesta av din kurslitteratur tillgänglig redan vid kursstart.

  Som student med läsnedsättning har du rätt att få din obligatoriska kurslitteratur inläst som talbok.

  Ett problem är att det kan dröja upp till åtta veckor att framställa en talbok. Det krävs alltså god framförhållning, vilket inte alltid är möjligt för dig som student.

  Därför arbetar vi på Södertörns högskolebibliotek med att redan före kursstart se till att kurslitteratur görs tillgänglig i förväg, utan att någon särskild student önskat det. Det gäller en rad utbildningar, bland annat lärarutbildningen på Södertörns högskola och sjuksköterskeutbildningen på Röda Korsets Högskola. Då kan du alltså få tillgång till det mesta av din obligatoriska kurslitteratur som talbok redan från kursstart, vilket ger dig möjlighet att studera mer på samma villkor som dina kurskamrater.

  Välkommen att söka till Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola!
  Sista ansökningsdag för vårterminen är på måndag 16 oktober.

  Är du redan student på SH eller RKH i behov av talböcker eller vill du veta mer om talböcker vid kursstart? Kontakta bibliotekets talboksservice så hjälper vi dig. 

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier