Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-04-11

  Talböcker tillgängliga från kursstart

  Har du en läsnedsättning och funderar på att plugga i höst? På de större utbildningarna på SH och RKH finns den mesta kurslitteraturen tillgänglig som talbok redan vid kursstart.

  Om du är student och har någon form av läsnedsättning, till exempel ADHD, dyslexi eller nedsatt syn, har du rätt att få din obligatoriska kurslitteratur inläst som talbok.

  Ett vanligt problem är att det kan ta tid att framställa en talbok. Det krävs alltså god framförhållning, vilket inte alltid är möjligt för dig som student.

  Därför arbetar vi på Södertörns högskolebibliotek med att redan före kursstart se till att kurslitteratur görs tillgänglig i förväg, utan att någon specifik student gjort en beställning. Det gäller en rad utbildningar, bland många andra lärarutbildningen på Södertörns högskola och sjuksköterskeutbildningen på Röda Korsets Högskola. Du som väljer någon av dessa utbildningar får alltså tillgång till det mesta av din obligatoriska kurslitteratur som talbok redan från kursstart, vilket ger dig möjlighet att studera mer på samma villkor som dina kurskamrater.

  Välkommen att söka till Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola!
  Sista ansökningsdag för höstterminen är på måndag 16 april.

  Är du redan student på SH eller RKH i behov av talböcker eller vill du veta mer om talböcker vid kursstart? Kontakta bibliotekets talboksservice så hjälper vi dig.

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier