Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-04-09

  Upptäck dina möjligheter inom offentlig sektor på Framtidsmässan

  Framtidsmässan är ett nätverksevent där du som student får möjlighet att träffa arbetsgivare i offentlig sektor från hela landet. På Framtidsmässan 2018 den 12 april kan du dessutom träffa två av våra alumner, retorikexperten Elaine Eksvärd och komikern Kodjo Akolor.

  Den 12 april på Stockholms Sports Center (vid Stockholms universitet) går årets framtidsmässa av stapeln. Framtidsmässan är en heldag där studenter och nyutexaminerade får träffa arbetsgivare i offentlig sektor från hela landet. Elaine EksvärdDet finns många karriärmöjligheter inom kommuner, myndigheter och landsting och detta är ett perfekt tillfälle att få veta mer. Arbetsgivare från långt ned i södra Sverige till högt upp i norr ser fram emot att få träffa studenter inom alla olika möjliga utbildningsinriktningar!

  Framtidsmässan organiseras av Framtidsverket som arbetar för att studenter och nyexaminerade ska känna till karriärmöjligheterna inom offentlig sektor.

  I år firar mässan 5 år och det firas med att alla deltagare bjuds på tårta. Förutom möjligheten att träffa över 50 arbetsgivare kan du vid Stora scen lyssna på Elaine Eksvärd. Hon kommer att dela med sig av bästa retoriktipsen för hur man gör intryck på arbetsgivare, hur man kan styra folks uppfattning om en samt tips inför anställningsintervjuer och löneförhandlingar. Lite senare kommer Kodjo Akolor och håller i en inspirationsföreläsning om självkänsla och om att tro på sig själv.

  Både Elaine och Kodjo är tidigare studenter vid Södertörns högskola. Elaine stKodjo Akoloruderade retorik hos oss 2001-2005 och Kodjo studerade internationell ekonomi 2005-2008.

  Dagen avslutas med den stora finalen av Studentmästerskapen i offentlig sektor! De 200 första studenterna som kommer på mässan bjuds på på frukost och de 120 första studenterna i publiken på Elaine Eksvärds föreläsning får gratis lunch.

  Läs mer på Framtidsmässans hemsida

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier