Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2013-09-19

  Välkommen till Humanistdagen den 11 oktober!

  Eftermiddag med spännande kortföreläsningar av högskolans humanistiska ämnen.

  Fredagen den 11 oktober är det åter dags för Humanistdagen vid Södertörns högskola, en dag i humanioras tecken. Välkommen hit för att ta del av spännande introduktioner och kortföreläsningar inom våra humanistiska ämnen!

  Under förmiddagen riktar vi oss särskilt till dig som studerar på gymnasiet och försöker ge svar på frågor som: Vad är humaniora? Hur är det att studera ett humanistiskt ämne? Och vad gör egentligen en humanist?

  När? 11 oktober klockan 10-12

  Var? Sal MA 624, Södertörns högskola, Alfred Nobels allé 7 i Flemingsberg

  Eftermiddag för alla intresserade

  Eftermiddagen är öppen för allmänhet, studenter, gymnasieelever och personal. Då bjuder vi på ett fullspäckat parallellt program i två olika salar med spännande, populärvetenskapliga kortföreläsningar av högskolans humanistiska ämnen. Medverkande ämnen är bland andra etnologi, litteraturvetenskap, konstvetenskap, filosofi, idéhistoria, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, arkeologi, arkivvetenskap, Centrum för praktisk kunskap samt lärarutbildningen.

  När? 11 oktober klockan 12.30-16

  Var? Sal MA626 och MA636, Södertörns högskola, Alfred Nobels allé 7 i Flemingsberg

  Ytterligare information och anmälan

  Mer information och ett mer utförligt program som uppdateras allt eftersom: www.sh.se/humanistdagen

  Anmälan till förmiddagen: humanistdagen@sh.se. Eftermiddagen: ingen anmälan. Fri entré!

  Du kan även träffa studentkår, studie- och karriärvägledare samt forskare och lärare. Passa på att botanisera bland titlarna på våra bokbord!

  Humanistdagen arrangeras av Institutionen för kultur och lärande och Institutionen för historia och samtidsstudier vid Södertörns högskola.

  Välkommen!

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier