Nyhetsportal

rss

Här presenteras nyheter som har publicerats av Södertörns högskola. Du kan hitta fler nyheter eller se specifika nyheter genom att använda ett filter till höger.

 • 2018-01-18

  Ansök som doktorand på Södertörns högskola!

  Södertörns högskola utlyser just nu sjutton doktorandtjänster för 2018. Sista ansökningsdag är den 15 februari.

 • 2017-03-08

  Ryska forskare om civilsamhället i Ryssland – på svenska

  För första gången ges svenska läsare möjligheten att få reda på mer om ryska forskare om civilsamhället i Ryssland. Det är Zhanna Kravchenko, Docent i Sociologi på Södertörns högskola som har varit redaktör för ett temanummer i Arkiv tidskrift för samhällsanalys, vilket är en open-acess tidskrift, om civilsamhället i Ryssland.

 • 2015-11-13

  Södertörns högskola beviljas stöd från Riksbankens Jubileumsfond

  Två forskningsprojekt som bedrivs på Södertörns högskola beviljas nu stöd från Riksbankens Jubileumsfond om totalt 7,2 miljoner kronor för forskning om dödligheten i Östersjöländerna samt Mediemedborgarens fostran och skolans medialisering

 • 2015-11-10

  EU:s rekommendation om offentlig upphandling ger motsatt effekt

  Ny avhandling visar att metoden utvärdering av kvalitet gör det svårare för små- och medelstora företag att vinna vid offentliga upphandlingar. Johan Stake vid Södertörns högskola och Örebros universitet visar även hur man kan bekräfta kartellbeteenden samt har arbetat fram en ny modell där budgivare på ett enkelt sätt kan beräkna kostnaden för att vara med i en upphandling.

 • 2015-09-23

  Södertörns högskola på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 2015

  Södertörns högskola bjuder på kunskap under Bokmässan i Göteborg den 24-27 september 2015. Häng med på #kunskapsresan!

Östersjö- och Östeuropaanknytning samt Romska studier