Dela

Facebook Mail Twitter

2020-05-07

Information från biblioteket med anledning av Coronaviruset

Här hittar du all samlad information om vad vi erbjuder - på distans och på plats. Sidan uppdateras löpande. Senast uppdaterad 1/7.

Student läser på en surfplatta

Sommarstängt - stängt för allmänheten i höst

Biblioteket är nu sommarstängt, men du kan nå oss via e-post eller telefon vardagar 10-14.

Vi öppnar igen 3 augusti för studenter och personal på SH, RKH och SMI. Du behöver ha ett passerkort för att komma in. Läs mer om hur du skaffar passerkort.

Som det ser ut nu kommer vi även i höst att fortsätta ha stängt för allmänheten (inklusive exempelvis studenter på Stockholms universitet, KI och KTH). Vi beklagar detta och välkomnar dig åter när så är möjligt.

Med hänsyn till utvecklingen kan vi behöva stänga eller ändra öppettider med kort varsel på grund av nya direktiv eller personalbrist. Vi uppdaterar denna artikel samt ändrar öppettiderna på webbplatsen så fort något ändras, så ta för vana att alltid besöka www.sh.se/bibliotek innan du kommer till oss. Och glöm inte att du kan nå oss via telefon, mejl och chatt! Klicka på kontaktbollen här på sidan så hittar du alla uppgifter. Alla öppettider hittar du på sidan Kontakt och öppettider.

Grupprum

Obs! Sommarstängt 27/6-2/8.

Alla grupprum är stängda tills vidare. Resursrummet, för dig med läsnedsättning, håller öppet för en behörig användare åt gången.

Allmänna rekommendationer

Obs! Sommarstängt 27/6-2/8.

Naturligtvis gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att inte komma in vid symtom eller närkontakt med smittad. Se Rekommendationer med anledning av coronaviruset för information från Södertörns högskola (nyhet, uppdateras löpande).

Tänk även på att hålla avstånd på 1,5 meter till andra besökare och personal. Sprita eller tvätta händer innan du kommer och går.

Låna

Obs! Sommarstängt 27/6-2/8.

Om du behöver hämta en reserverad bok men inte vill, kan eller får komma till biblioteket kan du skicka någon annan som ombud. Ombudet behöver ha med sig din och sin egen giltiga legitimation. Eftersom bibliotekets dörrar hålls låsta med anledning av pandemin behöver ombudet för tillfället vara student eller personal på SH, RKH eller SMI eftersom hen måste släppa in sig själv genom att dra sitt eget passerkort. Om du inte längre behöver boken du reserverat, var snäll och meddela oss det så att nästa person kan få chansen. Sedan 6/5 kan enbart studenter och personal på SH, RKH och SMI låna böcker.

Återlämna

Du kan alltid återlämna böcker i bokinkastet vänster om entrén. Du kan också posta boken till Södertörns högskolebibliotek, 141 89 Huddinge. Observera att du själv står för portokostnad.

Förseningsavgifter

Sedan 16/3 får du inga förseningsavgifter på försenade kursböcker, med anledning av pandemin. Om du har fått förseningsavgifter på kursböcker 11‑15/3, kontakta oss så tar vi bort dem manuellt.

Förseningsavgifter på kursböcker kommer att återinföras från och med 24 augusti.

E-böcker, tidskrifter och databaser

Du som är student eller personal på SH eller RKH kommer som vanligt åt våra e-resurser hemifrån. Information om hur du gör för att logga in hittar du på sidan Logga in utanför campus. Har du problem? På den sidan hittar du även vanliga frågor och svar.

Tidskrifter är nu ännu lättare än förut att nå.

Vi har sammanställt en lista med e-resurser tillfälligt öppna under pandemin. Listan uppdateras kontinuerligt.

Uppdatering 7/5: Svenska dagstidningar, som flera efterfrågat, finns nu fritt tillgänglig även under maj. Se ovanstående lista.

Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Sökhandledning och referenshandledning

Sökhandledningen är nu stängd för terminen. I höst återkommer vi med bokad handledning via verktyget Zoom. Drop in-handledning är tills vidare inställd. Kontakt via biblioteket@sh.se.

Talboksintroduktioner

Har du en funktionsnedsättning och behöver talböcker eller annan anpassad media? Välkommen till Talboksservice! Vi ger introduktioner på distans, normalt via verktyget Zoom. Boka genom att fylla i formuläret Skaffa talböcker och annan anpassad media. Kontakt via talbok@sh.se.

Återkommande evenemang

Meditationen som hålls av Universitetskyrkan är tills vidare inställd.

Den årliga Uppesittarkvällen är inställd.

Kontakta oss

Har du några som helst frågor – tveka inte att kontakta oss.

Du hittar kontaktuppgifter i kontaktbubblan eller via sidan Kontakt och öppettiderlänk till annan webbplats.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-07-01