Dela

Facebook Mail Twitter

2020-04-09

Information från biblioteket med anledning av Coronaviruset

Även i dessa tider fortsätter vi att hjälpa dig att klara av dina studier. Här hittar du all samlad information om vad vi erbjuder - på distans och på plats. Sidan uppdateras löpande. Senast uppdaterad 9/4.

Student läser på en surfplatta

Ändrade öppettider

Från och med torsdag 19/3 har biblioteket förändrade öppettider: måndag–fredag 8:30–16:30. Stängt på helger.

Med hänsyn till utvecklingen kan vi behöva stänga eller ändra öppettider med kort varsel på grund av nya direktiv eller personalbrist. Vi uppdaterar denna artikel samt ändrar öppettiderna på webbplatsen så fort något ändras, så ta för vana att alltid besöka www.sh.se/bibliotek innan du kommer till oss. Och glöm inte att du kan nå oss via telefon, mejl och chatt! Klicka på kontaktbollen här på sidan så hittar du alla uppgifter.

Grupprum

Uppdaterat 6/4: Från och med tisdag 7/4 är alla grupprum stängda tills vidare. Vi kommer att kontakta alla som har bokningar så snart som möjligt.

Resursrummet, för dig med läsnedsättning, håller öppet för en behörig användare åt gången.

Allmänna rekommendationer

Naturligtvis gäller Folkhälsomyndighetens riktlinjer om att inte komma in vid symtom eller närkontakt med smittad. Se Rekommendationer med anledning av coronaviruset för information från Södertörns högskola (nyhet, uppdateras löpande).

Tänk även på att hålla avstånd på 1,5 meter till andra besökare och personal. Sprita eller tvätta händer innan du kommer och går.

Låna

Om du behöver hämta en reserverad bok men inte vill, kan eller får komma till biblioteket kan du skicka någon annan som ombud. Ombudet behöver ha med sig din och sin egen giltiga legitimation, inget annat. Om du inte längre behöver boken du reserverat, var snäll och meddela oss det så att nästa person kan få chansen.

Återlämna

Om du inte vill, kan eller får komma till biblioteket ber vi dig att i första hand låna om dina lånade böcker. Det gör du via Mina lånlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller genom att kontakta oss. Om boken är reserverad kan vi inte låna om den. Då kan du skicka någon annan att återlämna boken åt dig. Om du inte har symtom men är orolig för att komma hit kan du även använda bokinkastet vänster om entrén. Du kan också posta boken till Södertörns högskolebibliotek, 141 89 Huddinge. Observera att du själv står för portokostnad.

Förseningsavgifter

Från och med måndag 16/3 får du inga förseningsavgifter på försenade kursböcker. Om du har fått förseningsavgifter under perioden 11/3–15/3, kontakta oss så tar vi bort dem retroaktivt. Bortse från påminnelser om återlämning och fakturering.

E-böcker, tidskrifter och databaser

Du som är student eller personal på SH eller RKH kommer som vanligt åt våra e-resurser hemifrån. Information om hur du gör för att logga in hittar du på sidan Logga in utanför campus. Har du problem? På den sidan hittar du även vanliga frågor och svar.

Tidskrifter är nu ännu lättare än förut att nå.

Uppdatering 6/4: Vi har sammanställt en lista med e-resurser tillfälligt öppna under pandemin.

Uppdatering 9/4: Svenska dagstidningar, som flera efterfrågat, finns nu fritt tillgänglig under april. Se ovanstående lista.

Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Sökhandledning och referenshandledning

Du är varmt välkommen med dina frågor i vår bokade sökhandledning, och vi erbjuder nu fler bokade pass än tidigare. All handledning ges ges via verktyget Zoom. Du bokar som vanligt i bokningssystemetlänk till annan webbplats. Drop in-handledning är tills vidare inställd. Kontakt via biblioteket@sh.se.

Talboksintroduktioner

Har du en funktionsnedsättning och behöver talböcker eller annan anpassad media? Välkommen till Talboksservice! Vi ger introduktioner på distans, normalt via verktyget Zoom. Boka genom att fylla i formuläret Skaffa talböcker och annan anpassad media. Kontakt via talbok@sh.se.

Använder du talböcker och får tekniska problem? Just nu är det hög belastning och MTM rekommenderar därför att du laddar ner talböcker istället för att lyssna strömmande.

Återkommande evenemang

Meditationen som hålls av Universitetskyrkan är tills vidare inställd.

Den årliga Uppesittarkvällen är inställd.

Kontakta oss

Har du några som helst frågor – tveka inte att kontakta oss.

Du hittar kontaktuppgifter i kontaktbubblan eller via sidan Kontakt och öppettiderlänk till annan webbplats.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-04-09