Personer som läser en bok

Besöka biblioteket

Välkommen till biblioteket! Södertörns högskolebibliotek ligger i Flemingsberg och är bibliotek åt Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musik­­pedagogiska Institut. På den här sidan får du mer information om hur du hittar både i och till biblioteket.

Öppettider

Sommarstängt 3 juli–8 augusti

Sommarstängt 2021

Dag

Tid

3 juli–8 augusti

STÄNGT för besök.
Kontakt vardagar kl 10–12 via telefon 08‑608 40 16 eller mejl biblioteket@sh.se


Öppettider 9–22 augusti

Öppettider från och med 9 augusti

Dag

Tid

Måndag–fredag

10:00–15:00
Infodisken bemannad 11:00–14:00

Lördag–söndag

STÄNGT

OBS! För närvarande enbart öppet för studenter och personal på SH, RKH och SMI med passerkort. De begränsade öppettiderna gäller tills vidare. Åtgärderna beror på pandemin.

Mer information om öppettider hittar du på sidan Kontakt och öppettider.

Hitta till biblioteket

Biblioteket ligger på campusområdet i Flemingsberg och nås enklast med pendeltåg till station Flemingsberg. Besöksadressen är Alfred Nobels Allé 11. Om du kommer från pendeltåget hittar du biblioteket på vänster hand, snett mittemot Södertörns högskolas huvudbyggnad Moas båge. Klicka på plusset så hittar du mer information om tillgänglighet.

Entré

Bibliotekets huvudentré når du från torget (Blickatorget). Adressen är Alfred Nobels allé 11. Entrén består av 2 dörrpassager. Dörröppnare finns. Dörrarnas breddmått är 90 cm.

Du kan även ta dig upp till biblioteket via hiss från entrén vid restaurang Allé Elva (plan 4). Om du befinner dig i andra byggnader som hör till Södertörns högskola går det bra att ta sig till biblioteket eftersom lokalerna är sammankopplade.

Parkering

Det finns två parkeringsplatser särskilt avsedda för personer med funktionsnedsättning. Dessa finns utanför entrén till Alfred Nobels allé 5. Utanför entrén till byggnaden Primus (plan 1) finns ytterligare 2 platser. Är platserna upptagna går det bra att parkera på övriga p-platser som tillhör högskolan utan att betala avgift, om du har ett "parkeringstillstånd för rörelsehindrade" (Transportstyrelsen).

Hitta i biblioteket

Biblioteket är uppdelat på två plan:

 • Plan 5 är bibliotekets entréplan. Här finns infodisken där du kan ställa alla frågor. Det rum där vi har ett exemplar av all obligatorisk kurslitteratur, daglånerummet, finns precis bredvid infodisken. På plan 5 finns även tidskrifter, vår läromedelssamling samt all litteratur placerad på hylla A-I. På plan 5 är samtal tillåtna.
 • Plan 6 är bibliotekets övre plan. Här finns SOU:er och all litteratur placerad på J-X. Plan 6 är uppdelat i en tyst zon och en zon där samtal är tillåtna. Håll koll på var du är, ifall du vill grupparbeta.

På vardera plan finns grupprum och rum för utskrifter och kopiering. Grupparbetsplatser ute i biblioteket finns överallt där samtal är tillåtna. Toaletter finns på bägge plan.

OBS! Grupprummen är tillfälligt avstängda med anledning av pandemin.

Mellan plan 5 och 6 hänger den tysta läsesalen. Ovanför biblioteket, på plan 7, finns tentasalar och under biblioteket, på plan 4, ligger en restaurang.

Du kan läsa mer om alla särskilda rum och om olika typer av studieplatser i biblioteket på sidan Studera på biblioteket.

Information om tillgänglighet i biblioteket hittar du på sidan Tillgänglighet och lokaler.

Låna

Allt om våra låneregler och hur du gör för att låna finns på sidan Låna.

Har du inte redan ett lånekort? Om du inte är student eller personal på SH eller RKH kan du fylla i formuläret Ansök om lånekort [tillfälligt borttaget på grund av att externa inte kan låna eller besöka biblioteket med anledning av pandemirestriktioner].

Mer om allt material på biblioteket finns på sidan Bibliotekets utbud.

Trivselregler

Biblioteket är vårt att använda tillsammans så se till att ta väl hand om det! Släng skräp efter dig och var försiktig med bibliotekets böcker och annat material.

Biblioteket är indelat i olika zoner, där olika ljudnivå accepteras. Håll koll på var du är och följ reglerna för just den platsen.

Du får äta frukt och godis samt dricka kaffe i biblioteket. Mat får du däremot äta på restauranger, kaféer och i studentpentryn i Moas båge eller på Röda Korsets Högskola. Mer information hittar du på sidan Mat på campus.

På Södertörns högskolebibliotek gäller följande:

Studiemiljö

 • Plan 5 (entréplan)
  Plats för grupparbete. Normal samtalston. Låg ringsignal på mobilen.
 • Plan 5,5
  Tyst läsesal: Avstängd ringsignal på mobilen.
 • Plan 6
  Tyst zon: Avstängd ringsignal på mobilen.
  Pratzon: Låg ringsignal på mobilen.

Miljö och återvinning

Släng skräp och papper efter dig.

Glas, plast och diverse andra material slängs i vår miljöstation (vid bibliotekets entré).

Papper slängs vid våra pappersåtervinningsstationer (i våra utskrifts– och kopieringsrum).

Bibliotekets material

Tänk på att vara försiktiga med bibliotekets utrustning och material. Det är till exempel inte tillåtet att göra anteckningar eller understrykningar i bibliotekets böcker.

Mat och dryck

Frukt, godis och dryck får du äta i biblioteket under förutsättning att du slänger allt skräp efter dig. All övrig förtäring hänvisas till restauranger och caféer samt till studentpentryn i Moas båge.

Datorer

För studenter och personal får datorerna på biblioteket endast användas i enlighet med Södertörns högskolas villkor för behörighet (användarID). Läs mer på sidan Regler och villkor för IT-system.

Vad händer om jag bryter mot reglerna?

Om man stör verksamheten i bibliotekets lokaler kan det leda till disciplinära åtgärder som varning och avstängning (Högskoleförordningen (SFS 1993:100) 10 kap, §1, punkt 3). Se vidare sidan Rättigheter, skyldigheter och säkerhet.

Datorer och wi-fi

Information om datorer och wi-fi på biblioteket hittar du på sidan Biblioteket som studiemiljö.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-07-23