Personer som läser en bok

Besöka biblioteket

Välkommen till biblioteket! Södertörns högskolebibliotek ligger i Flemingsberg och är bibliotek åt Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musik­­pedagogiska Institut. På den här sidan får du mer information om hur du hittar både i och till biblioteket.

Öppettider

Ordinarie öppettider

Dag

Tid

Måndag–torsdag


8:30–21:00

Fredag


8:30–19:00

Lördag–söndag


11:00–17:00

Ordinarie personal finns på plats måndag–torsdag till 16:00 och fredagar till 15:00. Övrig tid bemannas infodisken av biblioteksvärdar.

Särskilda kortare öppettider gäller för området Aniara på plan 7.

Mer information om öppettider hittar du på sidan Kontakt och öppettider.

Hitta till biblioteket

Biblioteket ligger på campusområdet i Flemingsberg och nås enklast med pendeltåg till station Flemingsberg. Besöksadressen är Alfred Nobels Allé 11. Om du kommer från pendeltåget hittar du biblioteket på vänster hand, snett mittemot Södertörns högskolas huvudbyggnad Moas båge. Klicka på plusset så hittar du mer information om tillgänglighet.

Entré

Bibliotekets huvudentré når du från torget (Blickatorget). Adressen är Alfred Nobels allé 11. Entrén består av 2 dörrpassager. Dörröppnare finns. Dörrarnas breddmått är 90 cm.

Du kan även ta dig upp till biblioteket via hiss från entrén vid restaurang Allé Elva (plan 4). Om du befinner dig i andra byggnader som hör till Södertörns högskola går det bra att ta sig till biblioteket eftersom lokalerna är sammankopplade.

Parkering

Det finns två parkeringsplatser särskilt avsedda för personer med funktionsnedsättning. Dessa finns utanför entrén till Alfred Nobels allé 5. Utanför entrén till byggnaden Primus (plan 1) finns ytterligare 2 platser. Är platserna upptagna går det bra att parkera på övriga p-platser som tillhör högskolan utan att betala avgift, om du har ett "parkeringstillstånd för rörelsehindrade" (Transportstyrelsen).

Hitta i och besöka biblioteket

Biblioteket är uppdelat på tre plan:

 • Plan 5 är bibliotekets entréplan. Här finns infodisken där du kan ställa alla frågor. Det rum där vi har ett exemplar av all obligatorisk kurslitteratur, daglånerummet, finns precis bredvid infodisken. På plan 5 finns även tidskrifter, vår läromedelssamling samt all litteratur placerad på hylla A-I. På plan 5 är samtal tillåtna.
 • Mellan plan 5 och 6 hänger den tysta läsesalen.
 • Plan 6 är bibliotekets övre plan. Här finns SOU:er och all litteratur placerad på J-X. Plan 6 är uppdelat i en tyst zon och en zon där samtal är tillåtna. Håll koll på var du är, ifall du vill grupparbeta.
 • Plan 7 innehåller nya studiemiljön Aniara med grupprum, undervisningssal och arbetsplatser för både grupper och individuella studier samt forskarbås för gästforskare. Här finns även tentasal.

Under biblioteket, på plan 4, ligger en restaurang och ett kafé.

På vardera plan finns grupprum och rum för utskrifter och kopiering. Grupparbetsplatser ute i biblioteket finns överallt där samtal är tillåtna. Toaletter finns på bägge plan.

Du kan läsa mer om alla särskilda rum och om olika typer av studieplatser i biblioteket på sidan Studera på biblioteket.

Information om tillgänglighet i biblioteket hittar du på sidan Tillgänglighet och lokaler.

Trivselregler på Södertörns högskolebibliotek

Biblioteket är vårt att använda tillsammans så ta väl hand om det. Var snälla mot varandra och mot bibliotekets möbler och böcker.

Studiemiljö

Biblioteket är indelat i olika ljudzoner för att möjliggöra olika typer av studier. Håll koll på var du är och följ reglerna för just den platsen.

 • Plan 5 (entréplan)
  Plats för grupparbete. Normal samtalston. Låg ringsignal.
 • Plan 5,5 (tyst läsesal)
  Inga samtal. Avstängd ringsignal.
 • Plan 6
  Tyst zon: Inga samtal. Avstängd ringsignal.
  Pratzon: Normal samtalston. Låg ringsignal.
 • Plan 7 (Aniara)
  Plats för grupparbete och läsplatser. Normal samtalston. Låg ringsignal.

Böcker, annat material och utrustning

Tänk på att vara försiktig med bibliotekets böcker och annan utrustning. Du får till exempel inte göra anteckningar eller understrykningar i bibliotekets böcker.

Mat och dryck

Frukt, mackor och godis får du äta i biblioteket under förutsättning att du slänger allt skräp efter dig. Även dryck går bra. Lagad mat får du däremot äta i restauranger och caféer eller studentpentryn i Moas båge.

Miljö och återvinning

Släng skräp efter dig.

Glas, plast och diverse andra material återvinner du i miljöstationen vid bibliotekets entré.

Pappersåtervinning hittar du i utskrifts- och kopieringsrummen.

Datorer

Du får endast använda bibliotekets datorer i enlighet med Södertörns högskolas villkor för behörighet (användarID). Läs mer på sidan Regler och villkor för IT-system.

Datorer och wi-fi

Information om datorer och wi-fi på biblioteket hittar du på sidan Biblioteket som studiemiljö.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-03-11