Personer som läser en bok

Beställ fjärrlån och lämna inköpsförslag

Skapa fjärrlånekonto för att göra fjärrlånebeställningar

Observera att du numera behöver ha ett fjärrlånekonto i Libris för kunna göra fjärrlånebeställningar. Skapa fjärrlånekonto Länk till annan webbplats. i Libris. Har du frågor om fjärrlån i Libris kan du kontakta oss på ill@sh.se.

Om du letar efter något material som inte finns i bibliotekets samling kan du beställa ett fjärrlån eller lämna ett inköpsförslag.

På den här sidan finns information om hur du gör för att fjärrlåna en bok eller beställa en kopia av en artikel eller ett bokkapitel. Längre ner på sidan finns information om och en länk till ett formulär för att lämna inköpsförslag. Gå direkt till inköpsförslag.

Fjärrlåna en bok

Titta först i SöderScholar Länk till annan webbplats. att biblioteket inte äger boken. Observera att vi inte fjärrlånar böcker bara för att de för tillfället är utlånade.

Som låntagare vid Södertörns högskolebibliotek behöver du ha ett fjärrlånekonto i Libris för att kunna göra fjärrlånebeställningar.

Skapa fjärrlånekonto Länk till annan webbplats. i Libris.

I Libris söker du upp boken och skapar en beställning. Om boken inte finns i Libris kan du använda länken till ”Tomt formulär”.

Har du frågor om fjärrlån i Libris kan du kontakta oss på ill@sh.se.

Det tar ofta cirka en vecka att få ett fjärrlån från det att du gjort en beställning.Vi kontaktar dig via e-post så fort du kan hämta boken.

Det är det utlånande bibliotekets lånetid som gäller. Som regel är maxlånetiden 6 månader, men ibland är den kortare. Du får ett meddelande via e-post när lånetiden har gått ut. Om du behöver boken längre får du höra av dig till oss på ill@sh.se så kan vi se om det går att göra ett omlån.

  • Om du är student eller tillhör allmänheten och behöver en bok som finns på ett annat bibliotek inom Stockholms län får du själv vända dig till det biblioteket för att låna. Det enklaste sättet att se vilka bibliotek i Stockholmsområdet som har en viss bok är att söka i den nationella bibliotekskatalogen Libris Länk till annan webbplats. eller Bibliotek i Stockholms län Länk till annan webbplats..
  • Om du tillhör allmänheten och vill beställa ett fjärrlån kan du komma att hänvisas till andra bibliotek.
  • Om du är student på en annan högskola/universitet än Södertörns högskola (SH) eller Röda Korsets Högskola (RKH) bör du beställa fjärrlån via din egen högskola.

  • Fjärrlån inom Norden är kostnadsfria för alla.
  • Fjärrlån av böcker utanför Norden kostar 150 kr för studenter och allmänhet. Vi lägger in avgiften på ditt lånekort/SH-kort och du kan betala i infodisken med betalkort.
  • För SH:s och RKH:s personal är alla fjärrlån kostnadsfria.

Beställ kopia av artikel

Titta först i bibliotekets sökverktyg SöderScholar Länk till annan webbplats. om biblioteket har tillgång till artikeln, elektroniskt eller tryckt. Om inte så kan du göra en beställning på en artikelkopia.

Som låntagare vid Södertörns högskolebibliotek behöver du ha ett fjärrlånekonto i Libris för att kunna göra beställningar.

Skapa fjärrlånekonto Länk till annan webbplats. i Libris.

I Libris söker du upp tidskriften och utgår från den för att skapa en beställning. Om tidskriften inte finns i Libris kan du använda länken till "Tomt formulär".

Om du är student eller tillhör allmänheten skickar vi artikelkopiorna till din hemadress. Är du personal på SH eller RKH skickar vi kopiorna till ditt arbetsrum via post.


  • Kopiebeställning kostar 50 kronor per artikel eller kapitel för studenter och externa låntagare. Vi lägger in avgiften på ditt lånekort/SH-kort och du kan betala i infodisken med betalkort.
  • För SH:s och RKH:s personal är alla fjärrlån kostnadsfria.

Inköpsförslag

Om du inte hittar vad du söker i vårt sökverktyg SöderScholar Länk till annan webbplats. kan du lämna ett inköpsförslag till exempel på böcker, tidskrifter, databaser, e-böcker eller andra elektroniska resurser. Materialet måste vara avsett för studier, forskning eller liknande. Vi köper främst in material efter förfrågan från forskare, lärare och studenter vid SH eller RKH.

Räkna med en till två veckors leveranstid för böcker, ibland längre. Vi meddelar dig när du kan låna boken. Om inköpsförslaget gäller en tidskrift så meddelar vi dig när prenumerationen börjar.

Innan du fyller i formuläret, kontrollera i SöderScholar att biblioteket inte redan har boken eller tidskriften.

Lämna ett inköpsförslag

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-06-08