Student

Biblioteket för dig som är ny student

Välkommen till biblioteket! Hos oss kan du sitta och studera och låna kursböcker och annan litteratur. Du har tillgång till många databaser och e-böcker. Vi kan också ge dig tillgång till talböcker om du har en läsnedsättning och hjälpa dig att söka litteratur till din uppsats. 

Kom igång

För att använda biblioteket fullt ut behöver du ett lånekort med pinkod, ett SH-konto eller RKH-konto för e-resurser och tills vidare även ett passerkort för att komma in i byggnaden, eftersom dörrarna är stängda med anledning av coronapandemin.

  • Lånekort: Du som är student på SH använder ditt SH-kort. Är du student på RKH eller SMI skaffar du ett separat lånekort. Alla behöver nu en pinkod för att kunna låna. Läs mer om lånekort.
  • Passerkort för att komma in i byggnaden: Hur du skaffar passerkort beror på om du är student på SH, RKH eller SMI. Läs mer om hur du skaffar passerkort.
  • Konto för att komma åt e-resurser: Du som är student på SH använder ditt SH-konto. Du som är student på RKH använder ditt RKH-konto. Du som är student på SMI är välkommen till biblioteket för att använda en del av våra databaser på plats. Läs mer om att komma åt e-resurser.

Öppettider

Alla aktuella öppettider hittar du på sidan Kontakt och öppettider. Längst ner på bibliotekets portalsida ser du alltid dagens öppettider.

Litteratur

Södertörns högskolebibliotek ligger på Campus Flemingsberg och har all kurslitteratur du kan behöva för din kurs. Vi har även en mängd annan litteratur och du har genom oss tillgång till databaser, tidskrifter och e-böcker.

Talböcker, e-text och punkt

Har du en läsnedsättning och behöver få din kurslitteratur i anpassad form, till exempel som talbok från Legimus? Läs mer om bibliotekets stöd till dig med funktionsnedsättning eller boka ett möte med Talboksservice.

Studiemiljö

Biblioteket har olika studiemiljöer för olika tillfällen och behov. Det finns tysta avdelningar där du kan sitta ostört. Det finns även andra studieutrymmen och flera bokningsbara grupprum där du kan sitta tillsammans med en studiegrupp.

Datorer och skrivare

Vi har stationära datorer som du kan använda i biblioteket. Det finns två skrivarrum där du kan skriva ut antingen från en av bibliotekets datorer, eller, om du är SH-student, din egen dator.

Studieverkstan

I biblioteket finns också studieverkstan som erbjuder handledning, kurser och föreläsningar i akademiskt skrivande, akademiskt talande och studieteknik. Du kan bland annat få hjälp med referenser och uppsatsskrivande. Här kan du läsa mer om studieverkstan.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2020-08-03