Studenter som går i biblioteket.

Distansstudent på biblioteket

Du som är distansstudent på Södertörns högskola kan vända dig till oss för att låna böcker, söka information eller för hjälp i andra biblioteksrelaterade ärenden. Du kan också som distansstudent få böcker hemskickade avgiftsfritt och med förlängd lånetid.

Låna böcker

För att låna böcker måste du ha ett lånekortsnummer. Det får du genom att kontakta biblioteket på e-post, biblioteket@sh.se. Ange ditt namn, personnummer, anmälningskod, aktuell hemadress, e-postadress samt telefonnummer.

Få böcker hemskickade

Som student på någon av högskolans distanskurser kan du få böcker avgiftsfritt hemskickade, förutsatt att du bor i Sverige men inte i Stockholmsområdet och har ett postnummer som inte börjar på 1.

  • Lånetiden för "distanslån" är en vecka längre än ordinarie lån på kursböcker och 3-veckorslån. Din lånetid på kursböcker blir alltså 14 dagar och din lånetid på 3 veckorslån blir 28 dagar.
  • Du ansvarar personligen för att böckerna returneras till biblioteket, inklusive portokostnader. Böckerna skickar du till adress: Södertörns högskolebibliotek, 141 89 Huddinge.

För att få en bok hemskickad gör du så här:

  • Gå till bibliotekets sökverktyg SöderScholarlänk till annan webbplats.
  • Sök fram den bok du vill ha och klicka på "Reservera". Om det är en kursbok som finns tillgänglig behöver du kontakta biblioteket för att få hjälp att reservera boken.
  • Logga in, om du inte redan är inloggad.
  • På frågan "Vart ska reservationen?" väljer du alternativet "Skickas till mig".

SH-kort

Om du besöker högskolan och till exempel behöver komma in i datorsalarna så behöver du ett SH-kort. Det ordnar du i högskolans reception i Moas båge. Där blir du fotograferad och kan efter några dagar hämta ut ditt kort mot uppvisande av legitimation. Du måste vara registrerad på Södertörns högskola för att kunna hämta ut ditt SH-kort.

Tryckta böcker, e-böcker, databaser med mera

Med sökverktyget SöderScholarlänk till annan webbplats och bibliotekets databaslistalänk till annan webbplats kan du söka efter kurslitteratur, elektroniska tidskrifter och andra e-resurser som du har nytta av i dina studier. Det går bra att komma åt bibliotekets e-resurser även utanför campus, läs mer på sidan Hjälp att logga in i databaser.

Sökhandledning på distans

Biblioteket erbjuder möjligheten till sökhandledning för studenter som skriver uppsats och behöver stöd vid informationssökning. Som distansstudent har du möjlighet att få sökhandledning via telefon eller e-post. Läs mer och boka via sidan Boka sökhandledning. Skriv att du läser en distanskurs. Också Studieverkstan erbjuder handledning på distans. Läs mer på Studieverkstans sida.

Talboksintroduktion på distans

Mejla talbok@sh.se om du behöver talböcker eller annan anpassad media.

Studiewebben

SH-kontot (användarnamn och lösenord) använder du för att logga in på Studiewebben, högskolans lärplattform. Senast ett par dagar innan kursstart ser du ditt kursrum på studiewebben under menyvalet "Kurser". Information om Studiewebben hittar du på sidan Studiewebben.

Problem eller frågor?

Har du problem med vissa funktioner i Studiewebben, till exempel att anmäla dig till grupp eller ladda upp dokument? Har du tips på förbättringar eller har du en allmän fråga? Välkommen att kontakta studiewebben@sh.se.

Har du problem med inloggningen via ditt SH-konto? Läs mer på sidan SH-konto

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-12-09