Händer som sträcker sig efter avhandlingar.

Publicera din uppsats i DiVA

Som student på Södertörns högskola eller på Röda Korsets Högskola kan du publicera din kandidat-, magister- eller master­uppsats i det digitala arkivet DiVA. Arkivet innehåller publikationer av både forskare och studenter.

När kan jag publicera min uppsats i DiVA?

När din uppsats är godkänd och du har gjort eventuella ändringar som du blivit uppmanad att göra, kan du publicera uppsatsen i DiVA. Titta gärna på sidan Skriva uppsats för att se om det är något du har missat.

Var hamnar min uppsats?

Uppsatsen blir sökbar på flera ställen efter publicering:

  • DiVA-portal (diva-portal.org)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett öppet tillgängligt arkiv. Här registrerar och publicerar många svenska högskolor, universitet och forsknings­institut sin forskning. Både Södertörns högskola och Röda Korsets Högskola är medlemmar i DiVA-samarbetet.
  • Uppsök (uppsok.libris.kb.se)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Uppsatser.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster innehåller uppsatser och examens­arbeten från svenska högskolor och universitet.
  • Uppsatsen kan på sikt komma att plockas upp av sökmotorer som till exempel Google.
  • Uppsatsen indexeras i URKUND (urkund.com)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är ett automatiserat system som hjälper till att upptäcka om någon försöker plagiera din text.

Publicera din uppsats i DiVA- för studenter på Södertörns högskola

När du ska publicera din uppsats kan du ta hjälp av manualen Publicera din uppsats i DiVA (pdf).länk till annan webbplats Där visas steg för steg hur du registrerar.

Det kan dröja ett par dagar efter att du har registrerat din uppsats, innan den blir synlig i DiVA.

Publicera ditt examensarbete i DiVA- för studenter på Röda Korsets Högskola

När du loggar in använder du ditt användar­namn och lösenord som du har på Röda Korsets Högskola.

När du ska publicera ditt examensarbete kan du ta hjälp av Guide till publicering av examensarbete i DiVA (pdf).PDF Där visas steg för steg hur du registrerar.

Det kan dröja ett par dagar efter att du har registrerat ditt examensarbete, innan det blir synligt i DiVA.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-05-23