Händer som sträcker sig efter avhandlingar.

Boka handledning i referenshantering

Vill du lära dig mer om att skriva referenser och söka information? Biblioteket erbjuder individuell handledning både för dig som är student och personal på Södertörns högskola eller Röda Korsets Högskola.

Boka sökhandledning

Välkommen att boka en tid för sökhandledning Länk till annan webbplats.. Handledningen sker online via Zoom, om du inte själv väljer bort onlinemöte i bokningen. Tisdagar kan dock endast bokas för handledning online. Du får en bekräftelse via mejl när du bokat, och du kan även se din bokning i bokningsverktyget med länken ovan.

Det finns fem bokningsbara tider per vecka:

  • måndag 10.00-11.00
  • tisdag 14.00-15.00 (Endast handledning online)
  • onsdag 14.00-15.00
  • torsdag 14.00-15.00
  • fredag 10.00-11.00

Torsdagar ges även handledning online på drop-in mellan 12.00-14.00. Använd länken till bokningen så finns drop-in-länken tillgänglig där under öppettiderna.

För studenter

Sökhandledning erbjuds dig som är student vid Södertörns högskola (SH) eller Röda Korsets Högskola (RKH) och skriver uppsats eller liknande. Under tillfället arbetar du tillsammans med en bibliotekarie med att till exempel söka efter vetenskapliga artiklar. Det är ett pedagogiskt tillfälle med fokus på ditt självständiga lärande så att du efteråt kan arbeta vidare på egen hand.

Var söker jag efter tidigare forskning till uppsatsen? Vad är en vetenskaplig artikel? Hur hittar jag bra sökord? Hur får jag fler relevanta sökträffar i databaser? Hur skriver jag referenser? Detta är några vanliga frågor från studenter som besöker oss i sökhandledningen. Välkommen att lära dig mer!

Lär dig mer

När och varför behövs referenser? Vad är skillnaden mellan citat, referat och plagiat? Lär dig mer om att skriva referenser.

På SH och RKH är det oftast referenssystemen Harvard, APA och Oxford som används. Ladda ner bibliotekets referensguider.

För forskare

Biblioteket erbjuder även stöd till dig som är forskare, doktorand, lärare och övrig personal på SH eller RKH. En förutsättning är att frågan är kopplat till utbildning, forskning eller övrig verksamhet på högskolorna. Läs mer och boka på sidan om forskarstöd Länk till annan webbplats..

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2023-11-13