Tre kvinnliga studenter med skyltar "Ö till A".

Boka handledning i referenshantering

Vill du lära dig mer om att skriva referenser och söka information? Biblioteket erbjuder individuell handledning både för dig som är student och personal på Södertörns högskola eller Röda Korsets Högskola.

Sommarstängt 2019

Mellan den 5 juni och den 1 september är vår handledningstjänst stängd både för studenter och personal. Vid frågor om att söka litteratur och skriva referenser, vänligen kontakta biblioteket.

För studenter

Handledning erbjuds dig som är student vid Södertörns högskola (SH) eller Röda Korsets Högskola (RKH) och skriver uppsats eller liknande. Under tillfället arbetar du tillsammans med en bibliotekarie med referenshantering enligt till exempel systemen Harvard, Oxford eller APA. Det är ett pedagogiskt tillfälle med fokus på ditt självständiga lärande så att du efteråt kan arbeta vidare på egen hand.

Hur skriver jag korrekta referenser? Var söker jag efter tidigare forskning till uppsatsen? Vad är en vetenskaplig artikel? Hur hittar jag bra sökord? Hur får jag fler relevanta sökträffar i databaser? Detta är några vanliga frågor från studenter som besöker oss. Välkommen att lära dig mer!

Lär dig mer

När och varför behövs referenser? Vad är skillnaden mellan citat, referat och plagiat? Lär dig mer om att skriva referenser.

På SH och RKH är det oftast referenssystemen Harvard, APA och Oxford som används. Ladda ner bibliotekets referensguider.

För personal

Biblioteket erbjuder även handledning till dig som är forskare, doktorand, lärare och övrig personal på SH eller RKH. En förutsättning är att frågan är kopplat till utbildning, forskning eller övrig verksamhet på högskolorna. Du kan till exempel boka tid för att:

  • Få en introduktion till referenshanteringsprogrammen EndNote och Zotero.
  • Fördjupa dina kunskaper om att söka och bevaka litteratur i samband med till exempel en doktorsavhandling, forskningsansökan, forskningsöversikt eller forskningsprojekt.
  • Allmänt uppdatera dig om relevanta databaser inom ditt ämnesområde.

Sökhandledningen sker vanligtvis i Infoverkstan UB 517 i biblioteket, alternativt på ditt tjänsterum. Du har även möjlighet att få handledning via e-post eller telefon.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-06-04