Två kvinnliga studenter med pilar på vägg.

SöderScholar

I SöderScholar kan du söka efter böcker, tidskrifter, artiklar med mera. Du ser var de tryckta böckerna och tidskrifterna är placerade i biblioteket. Du hittar även e-böcker, e-tidskrifter och databaser i SöderScholar. Till dessa länkas du vidare för att nå innehållet.

Hitta direkt

Vad är SöderScholar?

SöderScholar är bibliotekets sökverktyg, som kan hjälpa dig att hitta till exempel böcker, vetenskapliga artiklar, tidskrifter, med mera. Nedan följer en kort beskrivning på vad du kan hitta med verktyget.

Tryckta böcker

Bibliotekets tryckta böcker hittar du i SöderScholar. Du kan se direkt om boken finns på hyllan eller om den är utlånad. Du kan också reservera utlånade böcker och låna om böcker.

E-böcker

Bibliotekets e-böcker hittar du i SöderScholar och du får en direktlänk till den webbplats där du läser e-boken. Behöver du hjälp att logga in? Gå till sidan Hjälp att logga in i databaser.

Svenska artiklar

Antalet svenska artiklar i SöderScholar är inte så stort, men utökas successivt. Biblioteket tillhandahåller också e-resurser (till exempel Mediearkivet) med artiklar som inte täcks i SöderScholar. Dessa kan du hitta i databaslistanlänk till annan webbplats.

Engelska artiklar

Merparten av artiklarna i de engelskspråkiga tidskrifter som biblioteket prenumererar på är sökbara i SöderScholar. Artiklarna finns ofta i fulltext och SöderScholar länkar då direkt till den databas där tidskriften finns.

Forskningspublikationer

Du hittar en stor mängd avhandlingar och konferenstryck och i SöderScholar. Allt som är inlagt i DiVA är sökbart i SöderScholar.

Material som inte finns i SöderScholar

I bibliotekets utbud finns det material som av olika anledningar inte är sökbart i SöderScholar. I databaslistanlänk till annan webbplats hittar du en symbol som visar i vilken grad materialet är sökbart i SöderScholar. Om cirkeln är helt grön betyder det att materialet är fullt sökbart i SöderScholar. Om cirkeln är helt vit innebär det att du inte kan söka efter innehållet i SöderScholar utan behöver gå direkt till databasen istället.

När något går fel

Ibland händer det att länken till fulltexten inte fungerar. Klicka i så fall på Rapportera ett problem, så hjälper vi dig att felsöka och förhoppningsvis nå fulltexten till det du söker.

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2019-05-16