Opraktiskt? – en podd om praktiskt kunskap

I Opraktiskt? - en podd om praktiskt kunskap samtalar forskare och praktiker om teman som rör yrkesvardagen för till exempel poliser, sjuksköterskor, läkare eller lärare.

Vilken roll spelar humor på jobbet? Finns det ett kunnande som enbart bärs av en grupp? Få man göra motstånd på jobbet? Hur följer man någon som håller på att dö?

Logga: antik stenbyst av man med solglasögon. Rubriktext diagonalt i överkant, Opraktiskt.

Podden behandlar olika dimensioner av praktisk kunskap som de visar sig i mellanmänskliga yrken eller andra praktiken som annars inte belysas så mycket. Dimensioner som kan verka lite ”opraktiska”, som man annars inte prata så mycket om, men som är ytterst viktiga, som vänskapen, humor eller bemötande av döden .

Varje poddavsnitt kretsar kring ett tema. Teman kan beröra olika professioner. Gäster är alltid en forskare och en praktiker. Det kan vara en clown eller en polis som prata om humor, en sjuksköterska om döden, en förskollärare eller en militär om våld. Kärnan är ett samtal, men lyssnaren får också ta del av berättelser och filosofiska texter och annan litteratur.

Podden produceras i samarbete med MT-Talks/SH-medieproduktion.

Du hittar alla avsnitt av Opraktiskt på Acast Länk till annan webbplats.