Möt en student

Lo Hallén har läst färdigt C-kursen i Filosofi på Södertörns högskola och ska nu börja på masterprogrammet i samma ämne.

Vilka är dina drivkrafter och hur har de påverkat ditt val av utbildning?

Innan jag började plugga jobbade jag med PR i fem år. Jag fastnade i det, de långa dagarna, resorna, och till slut kunde jag nästan inte skilja på mig och mitt arbete. När jag insåg det, började jag söka efter mina egna värderingar och intressen. Det jag fann var inte kompatibelt med min sysselsättning, så jag sa upp mig och började läsa på universitetet. Först läste jag konstvetenskap och då kände jag en längtan efter att också studera filosofi. Istället för att ta omvägen runt konstverket ville jag komma till kärnan av de tankar som väcktes i mig då. En av mina drivkrafter är att bli en bättre skribent. Filosofin tar mig till nya platser i mitt skrivande och då har jag bara läst grundnivå än så länge! Men även att hitta ett sätt att leva i vår verklighet utan att hela tiden kompromissa med mina ståndpunkter. Det vore fint att bidra till förändring, förbättring istället.

Lo Hallén

Varför valde du Södertörns högskola?

Jag valde Södertörn för den unika filosofiutbildning som skolan erbjuder. Jag hade fått många rekommendationer att läsa på just Sh.

Skulle du rekommendera utbildningen och högskolan till andra blivande studenter?

Absolut, det är en fantastisk utbildning som präglas av de kunniga professorerna. Generellt fler djupdyk än en översiktlig tidslinje, så letar man efter en kronologisk, summarisk filosofikurs är Södertörn fel skola.

Vad gör du nu och hur ser du på din framtid efter studierna?

Nu ska jag läsa masterprogrammet i filosofi på Södertörn. Samtidigt frilansar jag med text. Efter studierna hoppas och tror jag att jag kommer vara mer etablerad i mitt skrivande och fortsätta att arbeta med det. En dag vill jag även doktorera för att fördjupa mig ytterligare.