VFU utomlands

Som lärarstudent på Södertörns högskola har du möjlighet att genomföra en VFU-period utomlands inom ditt program. Det ger dig en extra möjlighet att utveckla din interkulturella kompetens.

Att genomföra en VFU-period utomlands ger dig en personlig och professionell utveckling, nya perspektiv på olika skolsystem och pedagogiska ideal samtidigt som du får utveckla dina språkkunskaper. Din VFU-period utomlands kommer även att kunna synas i ditt examensbevis.

Var kan jag göra min VFU utomlands?

Studenter inom Lärarutbildningen har möjlighet att göra sin VFU-period utomlands via Universidad de Pontificia i Madrid, Spanien samt via Windesheim University of Applied Science i Zwolle, Nederländerna som en del av en termin utbytesstudier.

Vi har ytterligare ett samarbete med den ideella organisationen African Sunrise Volunteering & Internships som erbjuder ett VFU-paket i Kapstaden, Sydafrika. De erbjuder ett färdigt paket med VFU-placering, boende, flygplatstransport, introduktion med mera till ett överkomligt självkostnadspris.

Som lärarstudent kan du även ansöka om att få genomföra VFU på en förskola, skola eller fritidshem som du själv har hittat och varit i kontakt med i valfritt land.

Ansökan

Är du intresserad av något av ovanstående alternativ bör du först kontakta Lärarutbildningens internationella administration via internationellt.lu@sh.se för att diskutera dina möjligheter och din ansökan.