Dela

Facebook Mail Twitter

25

feb

RELIGIÖSA MINORITETER I BEGRAVNINGSVÄSENDET

Sverige har en allt större religiös mångfald. Vad betyder det för begravningsväsendet? I en ny rapport sätter IMS – Institutet för forskning om mångreligiositet och sekularitet och Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) fokus på begravningsseder inom den muslimska minoriten i Sverige

Rapporten Muslimska begravningsseder och begravningsceremonier presenteras och diskuteras i ett webbsänt samtal.I samtalet medverkar, förutom rapportens författare Simon Sorgenfrei (IMS, SH), också Eva Årbrandt Johansson som är jurist på Svenska kyrkan och nationell samordnare för begravningsfrågor. Vidare deltar också Carola Wingren, professor på Sveriges lantbruksuniversiet, som forskar om religiösa minoriteter och deras inkludering inom begravningsväsendet (läs mer på cemi-hera.org).

Samtalet sker över Zoom.För att anmäla dig till evenemanget, kontakta max.stockman@myndighetensst.se

Tid och plats

25 februari 10:00-12:00

Bokpresentation

ZOOM, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

IMS - Institutet för forskning om mångreligiositet och sekularitet, Myndigheten för stöd till trossamfund (SST)

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2021-02-10