Dela

Facebook Mail Twitter

16

sep

2024

Att formulera frågor till salstentamen

Efter den snabba utvecklingen av generativ AI har många ämnen gått över från hemtentamen till salstentamen. Men hur skriver man egentligen bra frågor till en salstentamen? I denna workshop diskuterar vi hur man kan formulera olika typer av frågor för att examinera olika förmågor och kunskaper.

Workshopen inleds med att två av högskolans excellenta lärare, Lena Roos (Religionsvetenskap) och Tommy Larsson Segerlind (Företagsekonomi), reflekterar kring sina erfarenheter av salstentamen. Deltagarna ges också möjlighet att dela med sig av och diskutera lyckade – och mindre lyckade – exempel på tentafrågor. Vilka frågetyper som finns tillgängliga i det nya digitala examinationssystemet beskriv i korthet. Workshopen leds av Hélène Edberg och Ingrid Forsler och är en del i HPU:s workshopserie om AI-kompatibla examinationer.
Anmäl dig.

Tid och plats

16 september 2024, 14:00-16:00

Workshop

PA239, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

Enheten för högskolepedagogisk utveckling

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-27