Dela

Facebook Mail Twitter

24

okt

2024

Mitt i krisen: beredskap och ledarskapserfarenheter från coronapandemin ur ett förvaltningsperspekti

Förvaltningskademin bjuder in till högre seminariet och Maja Fjaestad presenterar sin nyligen utkomna bok (med Emma Lennartsson) som beskriver statsförvaltningens krishantering inifrån under COVID, med syftet att lära inför framtidens kriser.

Världen drabbades 2020 av en global pandemi. Hela samhället påverkades. Liv och hälsa stod på spel, och viruset ändrade direkt allas vårt sätt att leva. Nya lagar, rekommendationer och ekonomiska krispaket togs fram i rasande takt. Alla normala arbetssätt fick läggas åt sidan i syfte att bekämpa smittan och lindra konsekvenserna. Maja Fjaestad var statssekreterare för hälso- och sjukvård under pandemin och har nyligen utkommit med en bok som beskriver statsförvaltningens krishantering inifrån, med syftet att lära inför framtidens kriser.
Maja Fjaestad är docent i teknikhistoria, affilierad forskare vid Institutet för Framtidsstudier och expertkoordinator vid Centrum för Hälsokriser vid Karolinska Institutet. Hon var statssekreterare i Socialdepartementet 2018–2022. Tidigare i år kom hon ut med böckerna ”Mitt i Krisen: ledarskap i skarpt läge” (tillsammans med Emma Lennartsson) och ”AI och makten över besluten” (red tillsammans med Simon Vinge). Hon är också knuten till tankesmedjan European Policy Center i Bryssel.

Tid och plats

24 oktober 2024, 13:00-15:00

Högre seminarium

Södertörns Högskola, MC224, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

Förvaltningsakademin

Kontakt

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-10