Dela

Facebook Mail Twitter

29

okt

2024

Meta-undervisning: studenter undervisar studenter

Heldagsworkshop

Det är välkänt att det finns ett kraftfullt lärande i att själv försöka undervisa andra. Man närmar sig stoffet från ett annat håll, sätter det i relation till andra saker eller människor, och kan nå en fördjupad nivå av förståelse. Som lärare i högre utbildning upplever vi ofta detta själva, men samtidigt utnyttjar vi nog alltför sällan möjligheten att låta studenterna undervisa varandra som en del av utbildningen. Genom att undervisa får studenterna ofta ett större engagemang för innehållet, samtidigt som de får

-Träna på att leda
-Träna på att anpassa ett innehåll efter en målgrupp
-Ta ansvar och bemöta förväntningar från lärare och medstudenter

På den här heldagsworkshoppen fördjupar vi oss i temat genom att först fylla på repertoaren med exempel på hur metaundervisning har realiserats i olika ämnen. Vi kläcker sedan idéer om hur det skulle kunna ske i våra olika kontexter och arbetar slutligen med att utveckla vår egen undervisning.
Workshoppen äger rum utanför högskolan och är kostnadsfri för lärare på Södertörns högskola, men vid inställt deltagande senare än en vecka före arrangemanget debiteras institutionen med en kostnad om 2000 kr.

Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tid och plats

29 oktober 2024, 09:00-16:00

Workshop

Extern, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

Enheten för högskolepedagogisk utveckling

Kontakt

Användbara länkar

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-10