Dela

Facebook Mail Twitter

14

nov

2024

På engelska förstår jag ungefär

Förvaltningsakademin bjuder in till högre seminariet var Ola Håkansson presenterar boken ”På engelska förstår jag ungefär” (skriven med Peter Svensson).

Andelen engelskspråkig undervisning och kurslitteratur ökar hela tiden på svenska universitet och högskolor. Men det finns begränsat stöd för att det skulle gynna kvaliteten på utbildningen. Däremot finns det gott om forskning som indikerar motsatsen.
Hur kan det komma sig att lärare på svenska universitet kan föreläsa gång på gång utan att det ens diskuteras om personens engelska är bra nog, om personen själv tycker att hen gör ett bra jobb och vad som eventuellt går förlorat? Den frågan diskuterar Ola Håkansson och Peter Svensson i boken ”På engelska förstår jag ungefär. Om anglifieringen av svensk högre utbildning” (Morfem, 2024).
Ola Håkansson är sedan mer än 25 år förläggare för akademisk litteratur inom företagsekonomi och metodområdet. På seminariet presenteras boken av Ola, därefter följer kommentarer av lärare och studenter från Södertörns högskola.

Tid och plats

14 november 2024, 13:00-15:00

Högre seminarium

Södertörns Högskola, MA321, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

Förvaltningsakademin

Kontakt

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-10