Dela

Facebook Mail Twitter

05

dec

2024

Minskad administration i skolan

Rapport och förslag om minskad administration i skolan (U2023:1) presenteras av utredarna.

Alla organisationer behöver administration för att fungera men mycket tyder på att administrationen har ökat och mängden administration som utförs av professionella yrkesgrupper har kritiserats. Ökad granskning, marknadssystemet, digitalisering och utökat kvalitetsarbete är exempel på drivkrafter för administration i skolan. På det här seminariet diskuteras möjligheterna att minska ”den administrativa bördan” som åligger lärare och förskollärare. För att hantera just detta tillsatte regeringen tillsatte en utredning 2023 som ska lämna slutrapport i oktober 2024. Seminariet inleds med att utredarna presenterar sin rapport och sina förslag.
Bo Jansson, tidigare ordförande för Lärarnas Riksförbund, redaktör för antologin ”Utbildningsvetenskapens kärna” (Gleerups, 2011) leder utredningen.

Tid och plats

05 december 2024, 13:00-15:00

Högre seminarium

Södertörns Högskola, ME453, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

Förvaltningsakademin

Kontakt

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-10