Dela

Facebook Mail Twitter

19

dec

2024

Vem får bli flykting?

Förvaltningsakademin bjuder in till högre seminariet var Andreas Asplén Lundstedt presenterar sin avhandling om flyktingmottagandets organisering i Sverige och Kanada.

Vem får bli flykting och varför skiljer det sig mellan länder? I decennier har staters försök att styra invandring fokuserat på att försöka välja ”rätt” migranter. Det kräver en byråkratisk kapacitet att omvandla folk till fall, och för detta ändamål har stora myndigheter vuxit fram. Det här seminariet handlar om denna styrrationalitets uppkomst och utveckling i Sverige och Kanada sedan 1960-talet, de skilda flyktingideal som framträtt, och hur invandringens styrning påverkats av att den alltmer flyttat från regeringar och myndigheter till förvaltningsdomstolar. Andreas Asplén Lundstedt inleder seminariet med att presentera sin avhandling “Desirable Victims: Systems of Refugee Selection in Swedish and Canadian Migration Governing”. Den efterföljande diskussionen inleds med en kommentar av Karin Borevi.
Andreas Asplén Lundstedt är fil. dr. i Offentlig förvaltning och forskare på Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet.
Karin Borevi, docent i Statsvetenskap vid Södertörns högskola, affilierad forskare vid statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet och gästforskare vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om religion och samhälle

Tid och plats

19 december 2024, 13:00-15:00

Högre seminarium

Södertörns Högskola ME355, hitta hit

Svenska

Arrangeras av

Förvaltningsakademin

Kontakt

Dela

Facebook Mail Twitter

Sidan är uppdaterad

2024-06-10